Seni aydınlığa taşıyan bir hedefin olmalı...
İnsan hangi hedeflerle davranıyor? İnsan ve davranışı yüzyıllardır çözülmeye çalışılıyor. Davranış bir çok etkenle ortaya çıkan karmaşık bir şema. Bireysel farklılıklar mevcut. Her insan bir dünya... Buna rağmen bilimsel verilerle, insan ve davranışının ortak özelliklerine dayanarak, koşullar bu olduğunda şu davranışı gözleyebiliriz şeklinde sonuçlara ulaşmamız mümkün.
Bu çerçevede “insanı aydınlığa” taşımak için de bir şeyler söylemek mümkün.
Herkes kendi hayatının direksiyonundadır. Hedeflerine doğru hayatını sürer. Gideceği yönü, yapacaklarını belirler.Hayatta tesadüfler de vardır.Ancak hedefin belli ise tesadüfler ancak kazancını süsler.
Başarılı öğrenci, iyi anne, meslek erbabı vb. olmak hem sahip olduğumuz özellikler hem de bunları harekete geçiren hedeflerimizle gerçekleşir.
Önümüze koyduğumuz hedefler bizim motivasyon kaynağımızdır. Bizi ulaşmak istediğimiz aydınlığa taşır.
Hedeflerimiz istek ve hayallerimizle beslenir. - Gerçeklerden kopmadan - Hayallerinize sınır koymayın, imkânsızı tanımayın. Engeller mi? Onlar sen istersen seni durdurabilir.
Hedeflerimize ulaşmak için en güçlü silahımız inançtır. İnanmak başarmaktır. Gerçekten inanırsanız başlarken yolunuzun yarısını aşmışsınızdır.
Hedefinize içinizde, düşüncelerinizde ulaştıysanız gerisi daha kolay, inanın. Deneyin.
Hedefimiz önümüzde, ama sonuç kendiliğinden gelmez. Çaba gereklidir. Bedel ödemelisiniz. Emeksiz yemek olmaz. Bu arada önümüze risklerde çıkabilir, göğüslemelisiniz.
Yapman gerekenleri sırala ve yap. Küçük lokmalar daha kolay yutulur. Hedefin büyük olsa da yapman gerekenleri basamaklarsan daha rahat ilerlersin. Kendi stratejini oluştur. Planla. Planlı olmak tüm hayatını verimli kılar. Hedefinize yönelirken de planlı olmak verim sağlar.
Zamanınız konusunda cimri olun. Zamanı çok kolay harcıyoruz. Hedefimiz var, zamanımız bol mu? Bu günün işini yarına bırakma. Yarın bazen çok geç olabilir.
Her zaman için olumlu düşünün. Hatalar, yanlışlar, eksiklikler olsa da hedef senin, hayat senin..... Aydınlıklar da senin olsun.
Mutluluk ve aydınlık dolu günler dilerim...
Büyük – küçük hedeflerinizi lütfen benimle paylaşır mısınız?
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Her şeyden önce birincisi insan bilimlerinin hiçbirinde ortak özellikler ele alındığında koşullar gerçekleştiğinde hangi davranış ve sonuçların olacağı belirlenemez. Belirlenen bir davranışı aynı insanlar her zaman vermez, her topluluk ya da farklı gruplar aynı tepkileri de vermez. İnsan bilimlerinde "bilimsel" bulgular bulunamaz, sürekli tekrar eden ve her defasında aynı sonucu her yerde veren. Yer çekimi kanunu gibi bir yasa bulamazsınız. Şu bilim rüyasından rüyayı anlatan akademisyenler ve uzmanların literatüründen çıkarak kurtulun artık. İkincisi yazı tamamen kişisle gelişim kitapları, orta okulda okudum dale carnegie kitaplarından beter. Başarı ,hedef koyma ve amaç taşıma...İnsanın insan olmaktan ve bunu başarabilmek için de bugün ana amaçlar olarak gösterilen her şeyi araçlaştırmaktan başka bir gayesi olamaz.Eğer insan olabilmek, bağımsız ve hür bir bilinç ve eylem sahibi olabilmek dışında bir amacı varsa o da tam sizin fotokopisini buraya yazdığınız binlerce kitap ve yazılardaki gibidir.Araçların aracı olmuş insan.Bir kere başarı'nın tanımını yapın, nedir başarı, üniversitede iktidar kurabilme yetkisine sahip donanımsız akademisyenlere karşı çıkan öğrencinin okulunu bitirememesi bu sebepten bir başarısızlık mıdır. Türkiye'de Sabahattin Ali, Uğur Mumcu gibilerin katledilmesi, Deniz Gezmiş gibilerin katli, Said Nursi ,Necip Fazıl gibilerin mahkemelere çıkartılması başarısızlık mıdır? Hedef nedir, amaç nedir? Bu insanlar hangi görüş olursa olsun sizden bizden kafa olarak büyüktürler, ayrıca laf gemisi değil eylem sahibidirler, korkak ve umursamaz değildirler. Sizin dediğiniz gibi yaşamadılar.... Bir diğer husus da, yüde bilmem kaçı müslüman olan insanların zaten eğer islâma hakikaten imân etmiş iseler kendilerine yaratıcıları tarafından yüklenilmiş bir amaçları vardır,nasıl yaşamaları gerektiği de sizin gibi kişisel gelişim -pardon sürüsel facia olacaktı- kitaplarımdaki gibi değildir. Tam da ismini saydıklarım gibi yaşamları gerekir. Her zaman iyiyi düşünmek , inanmak vb. laflar, bunları bir analiz eder misiniz? iyi nedir, inanmak nedir? Zaten bütün bilgilerimizin temeli inanmaktır epistemolojik olarak.. İyi nasıl bir şeydir...? Sürekli ilkokul çağındaki çocukların kelime dağarcığındaki kavramlarla yazıp çiziyor , bunu yapın şunu yapın diyorsunuz, o kavramlar ne anlama gelir, nedir, nasıl olur bir anlatın. İnsanların köle gibi olduğu bir ülkede, ekonomik, hukuki, siyasal, sağlık ,eğitim vb. hizmetleri açısından bağımsız olamadığı bir hayatta siz bunları sorgulayın bakalım nasıl olacak ve bu hayata uyarlayın. Ayrıca müslümanların Kurânı okumaları nasıl yaşamaları gerektii için hakiki kaynaktır. Ateist olanlar için bile hakikati anlatan fikirler vardır, Albert Camu vb.leri okunsun. Secret adlı kitap vari cümleleriniz değil. Prof.Dr.Ahmet İnam( Odtü felsefe bölüm başkanı) dediği gibi, kişisel gelişim kitaplarındaki zırvalıkların tam tersini yaparsanız insan olabilirsiniz.
Yanıtla (0) (0)