1. HABERLER

  2. ÖZEL EĞİTİM

  3. 6 kıtada yabancı dil eğitiminin adresi; Berlitz Dil Okulları

6 kıtada yabancı dil eğitiminin adresi; Berlitz Dil Okulları

Yabancı dil eğitiminde, hedef odaklı ve kesintisiz bir ilerlemeyi temel alan Berlitz Dil Okulları, geliştirdikleri Berlitz metodu ile ezberci anlayışı kökten değiştirerek kendi normlarını yaratıyor. 

A+A-

140 yıllık tecrübesi, her yıl 300 binden fazla memnun öğrencisiyle Türkiye ve dünyadaki en yaygın dil okulları arasında yer alan Berlitz, yabancı dil eğitiminde sürdürülebilir bir başarı için sürdürülebilir çözümler sağlıyor.

Berlitz, dilin öğrenme sınırlarını ortadan kaldırıyor

70 ülkede 600 merkezi bulunan Berlitz; yüksek kalite standartları, alanında uzman eğitmenleri ve pratik temelli dil öğrenme metodu ile yabancı dil eğitiminde yeni bir dönem başlatarak alanında öncü olmuştur. 1878’de atılan bir adımın bugün 6 kıtaya yayılan bir başarıya dönüşmesinin arkasında ise; öğrenci odaklı yaklaşımı, sürekli geliştirdiği modern sistemi ve hız kesmeden devam eden ARGE çalışmaları yer alıyor.

Belirledikleri yol haritası gereği diğer dil okullarından metot ve yöntem olarak ayrıldıklarını vurgulayan Berlitz Dil Okulları Operasyon Müdürü Çağdaş Kardaş; “Berlitz Dil Okulları; işitsel ve görsel öğrenme metotları eşliğinde tematik ve teknolojik alt yapıda bir eğitim süreci yürütür. Farklı hedeflere uygun farklı öğrenme şekillerini bu sürece dahil eden Berlitz, pasif değil aktif bir eğitim anlayışını kabul eder. Öğrencilerini belirli kurallar içine hapsetmek yerine özgür bırakır ve dilin öğrenme sınırlarını ortadan kaldırır” dedi.

“Farklı prensiplerin doğru kombinasyonu ile Berlitz Metodu’nu yarattık”

Dil öğrenmedeki standart yöntemlerin dışına çıkan ve kendi metodunu yaratan Berlitz, öğrencinin sınıfta konuşmasını, pratik yaparak öğrenmesini esas alıyor. Çok yönlü bir eğitim modeli olan Berlitz Metodu, modern eğitim süreçlerini yenilikçi öğrenme materyalleri ile entegre ederek kişiye yabancı dil konuşma becerisi kazandırıyor. 

Geliştirdikleri eğitim modelini değerlendiren Berlitz Dil Okulları Operasyon Müdürü Çağdaş Kardaş; “Dil öğrenmek farklı prensiplerin doğru kombinasyonu ile mümkündür. Beynin bellek sistemi, dil öğrenmeyle doğrudan bağlantılı olmakla birlikte dilin önemli bir parçası olan aksan için de aynı derece öneme sahiptir. Düzgün aksan için kasları iyi kullanmayı sağlayacak işlemsel belleğe, akıcı konuşmak için gereken kelimeleri ve dilbilgisini sağlayacak bildirimsel belleğe ihtiyaç vardır. Berlitz metodu bellek potansiyelini maksimum oranda kullanılmasını merkeze alıyor. Konuşma yeteneklerine odaklanarak, öğrenme şeklini diyalog ve role-play içerikler üzerine inşa ediyor. Grameri kodlamadan sınıfta bol bol konuşma pratiği yaparak aktif bir şekilde öğretiyor. Anadilinde eğitim veren, özel eğitim almış ve deneyimli öğretmenler aracılığıyla hayata entegre edebilecekleri veriyi üretiyor, aktif ve kaliteli bir eğitim süreci geçirmesini sağlıyor. Daha net bir çerçeveden baktığımızda konuşma ve dinleme prensipleri üzerine kurulu olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

“Berlitz Eğitim Döngüsü’nde öğrenmemek bir ihtimal değil”

İlk temastan son ana kadar dil öğrenmeyi bir yolculuk olarak kabul eden Berlitz, bir eğitim döngüsü yaratarak öğrenenlerin mükemmel seviyeye ulaşmasını hedefliyor. Konuyla ilgili olarak şunları söyleyen Kardaş; “Aktif ders, mutimedya ve değerlendirme ekseninde devam eden bir sistemimiz mevcut. Bu sistemde öğrenen kişinin ilk önce ihtiyaç analizi yapılarak dil seviyesi belirleniyor. Sistemi oryantasyon, ders, seviye gelişimine ilişkin geri bildirim, ders, seviye testi, sertifika, sıradaki program izliyor. Etkili ve eksiksiz bir öğrenme döngüsü yaratan Berlitz,  yabancı dil öğrenememe durumunu bir tabu olmaktan kurtarıyor. Üstelik Eğitim Değerlendirme Sistemi aracılığıyla eğitime yapılan yatırımın geri dönüşü konusunda net bir bilgilendirme yapılıyor. Bu sayede Berlitz çatısı altında dil öğrenen herkes performansını düzenli aralıklarla gözlemleyebiliyor.”

Seviyeyi belirleyerek yolculuğa doğru noktadan başlamalarını sağlıyor

Berlitz, dil öğrenmedeki en önemli adımlardan biri olan seviye belirleme konusunda iki yöntemin ortak sonucuna göre bir analiz yapıyor. Berlitz Dil Merkezi’nde yapılacak sözlü sınav ve internet sitesinde yer alan çoktan seçmeli test ile kişinin dil öğrenme becerisi ve seviyesi tespit ediliyor. Bu test, tüm dünyadaki Berlitz merkezlerinde aynı standartlarda yapılarak ortaya çıkabilecek karışıklıkların önüne geçiliyor. Elde edilen verilere uygun olarak ise öğrenci, kendisi için en uygun olan Berlitz seviyesine yerleştiriliyor. Avrupa Birliği Ortak Dil Kriterlerine göre belirlenen seviyeler, tüm öğrencilerin sözlü ve yazılı dil becerileri tam olarak değerlendirilmesini mümkün kılıyor. Bunun yanı sıra kendi içinde de çeşitli gruplara ayrılan seviyeler, dil programına öğrenciye özel bir boyut kazanıyor. 

Özel ders ve metotlarla aktif olarak konuşmaya teşvik eden Berlitz, dil öğrenme konusunda yaratılan tekdüze sistemi değiştirmeye devam edecek.
 

Bu haber toplam 20034 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.