Otistik Çocuklara Din Dersi
Değişikliğe göre, öğrenme güçlüğü çeken 4-8. sınıflara devam eden otistik çocuklar haftada bir saat din dersi görecek.
MEB Talim ve Terbiye Kurulu’nun 28 Eylül 2010 tarihli kararıyla haftalık ders çizelgeleri değiştirildi.
Değişikliğe göre; ilköğretimin ilk üç sınıfında dörde düşürülen beden dersi saati, dördüncü sınıftan itibaren haftada üç saat olarak verilecek.
Daha önce beden dersi ilk üç sınıfta haftada 5 saat, dördüncü sınıftan itibaren ise dört saat olarak veriliyordu. Çizelgeye daha önce bulunmayan din kültürü ve ahlak bilgisi dersi de eklendi. Buna göre, otistik çocuklara 4-8. sınıflarda öğrencilere din dersi okutulacak.
GEREKLİ UYGULAMAYA GEREKSİZ TEPKİ
Radikal’in haberine göre özel eğitim uzmanı Sevinç Erarslan karara şöyle tepki gösterdi: “Çocukların özelliklerine bakarsanız, kendi iç dünyalarında yaşayan, dışarıyla iletişim kuramayan çocuklar olduğunu görürsünüz.
Zihinsel algıları da çok düşüktür. Sonuçta en üstün zekalı otistik bile, (Rainman-Yağmur Adam filmindeki tipleme) soyut kavramları algılayamaz. Din soyut kavramların bütününü oluşturuyor. Bırakın otistikleri, daha iyi düzeyde dediğimiz zihinsel engelliler bile Tanrı’yı, dini algılamakta zorlanıyor. Otistikler zihinsel engellilerden çok daha ağır bir özür grubudur. Dualarla iyileşecekleri mi düşünüldü? Konuşmayı öğretemediğin, iletişim kuramadığın otistik çocuklara din dersi nasıl verebilirsin?” Eğitim uzmanı Ferudun Özdeş de “Din dersi soyut bir kavram, elle tutulmaz gözle görülmez ve vicdani bir olgudur” diyerek karara tepki gösterdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.