Minik Ece’nin davası Örnek Oldu

Minik Ece’nin davası Örnek Oldu
DOKTOR hatası sonucu Down Sendromlu olarak doğan Ece’nin ailesinin başlattığı hukuk savaşı benzer durumdaki aileleri de harekete geçirdi

Minik Ece’nin davası diğerlerine örnek oldu

DOKTOR hatası sonucu Down Sendromlu olarak doğan Ece’nin ailesinin başlattığı hukuk savaşı benzer durumdaki aileleri de harekete geçirdi. Haberin yayınlanmasından sonra en az 9 aile dava açtı. Doktor, hastane ve laboratuvar hatası sonucu down sendromlu (mongolizm) dünyaya geldiği ileri sürülen ve bu nedenle ailesi hukuk mücadelesi başlatan 2 yaşındaki Ece Soygeniş, diğer Down Sendromlu çocuk sahibi aileleri de hukuk mücadelesine sürükledi. İzmir’de yaşayan Soygeniş ailesinin, diğer tazminat hakları saklı kalmak kaydıyla Adanalı Avukat Mehmet Ali Akgül kanalıyla İzmir Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açtığı 7 bin YTL’lik maddi tazminat davası kasım ayına ertelenirken, dava bitmeden Down Sendromlu çocuk sahibi onlarca aileye örnek oldu.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Etik Kurulu Üyesi Av. Mehmet Ali Akgül, hasta hakları yönetmeliğiyle, hastaların birçok konuda güvence altına alınmış olmasına rağmen, hastaların önemli bir bölümünün bu haklardan haberdar olmadıklarını bildirdi. Akgül, doktorlar A.E. ve D.A. ile hastane ve laboratuvar hakkında, diğer tazminat hakları saklı kalmak koşuluyla açtıkları toplam 7 bin YTL’lik davanın aile lehine sonuçlanması halinde 1 milyon YTL’lik de manevi tazminat davası açacaklarını kaydetti.

Akgül, Ece’nin davasının açılmasının duyulmasından sonra, Adana ve İzmir’de toplam 9 müvekkili adına daha dava açtığını ifade ederek, ‘’Çok sayıda meslektaşım da bu yönde dava açtıklarını bana söylediler’’ dedi.

Akşam

Bu haber toplam 5130 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
  • hasta yakını / 27 Ekim 2007 Cumartesi 22:34

    Bilip bilmeden suçluları savunuyosunuz. konu burda down sendromu değildir. konu doktorun doğuma geç gelerek çocuğun doğumda oksijensiz kalmasına sebep olmasıdır. buda çocuğun % 85 beyin hasarı meydana gelmesine sebep olmuştur. şimdi size soruyorum sizin doğumunuzda yeni doğan ünitesi olmayan bir hastahanede ve doktorun down sendromlu bir bebeği normal doğum yaptırmak isteseydi (10 saat gecikmeli) ve çocuğunuz şu anda görme özürlü hiç bir işlevini yerine getiremeyen bir halde olsaydı bu doktara hala hak verir ve savunurmuydunuz. unutmayın normal olan her doğumda doktorum çok iyiydi dersiniz asıl doktorluk kötü durumlarda yapılan müdahalelerele olur Allah sizin başınıza vermesin çünkü bizde var biliyoruz.( ece benim yeğenimdir.)

    Yanıtla (0) (0)
  • Scuba Diver / 01 Ekim 2007 Pazartesi 20:44

    .Yukarıda adı geçen doktorumuzla ilgili şikayeti hiçbir suretle kabul etmiyorum. Ben de AE 'nin hastasıyım ve değil İzmir çukurunda dünyada O'nun kadar işinin ehli kendi hayatından çok hastalarının hayatını düşünen bir beyefendi tanımadım. Kendisini 24 saat pozitif, işinin başında görmek mümkün. İsteseydi sezeryan doğumla sonuçlandırabilirdi ama kendisi normal doğumu savunan ve bu konuda çok da haklı olan bir bey. Bugün pek çok doktorun cebini doldurmak için sezeryanı tercih ettiği bilinen bir gerçek. Ama kendisi anneye olan güveni sonucu normal doğum olmasını arzu etti kanaatindeyim. Doğum tamamen şans işi herşeye rağmen anne ve bebeğin sağ olması da çok güzel. Lütfen her zaman olabilecek olan daha kötü şeyleri düşünerek yola çıkalım. Karşımızdaki insanı suçlarken çok dikkatli davranalım. Paradigmalarımızı doğru seçelim. A.E İzmir'in bir numaralı doktorudur. Hakkında yapılan haksız suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum. Kendisinin ve yaptığı işin sonuna kadar savunucusuyum. Güneş asla balçıkla sıvanmaz. Bir insanın hakkında, başkalarının onun için söylediklerinden çok, onun başkaları için söylediklerinden fikir edinilebilir.

    Yanıtla (0) (0)