1. HABERLER

  2. ÖZEL EĞİTİM

  3. Engelli ve Engellilerle İletişim konferansı

Engelli ve Engellilerle İletişim konferansı

Esenler Belediyesi ile Dünyaya Saygı Olanak ve Destek Derneği (DUSOD) tarafından düzenlenen ''Engelli ve Engellilerle İletişim'' konulu konferans belediye konferans salonunda gerçekleştirildi.

A+A-

HABER7.COM - TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın eşi Yargıtay emekli hakimi Saime Toptan ve yazar Filiz Tosyalı’nın konuşmacı olarak katıldığı konferansa, engelli çocukları olan ebeveynler büyük ilgi gösterdi.

''Engelli ve Engellilerle İletişim'' konulu konferansta konuşan Saime Toptan, engellilerin başta aileler ve toplumla, toplumun da engelli bireylerle olan iletişiminin çağdaşlığın bir göstergesi olduğunu belirtti.

Toptan “Engellilerin sosyal yaşama adaptasyonu ve hayatlarını mutlu bir şekilde sürdürmelerinde önemli nokta iletişimdir. Engelli vatandaşların aile ve çevreleriyle iletişimi, engellilerin eğitim çalışmalarının en önemli unsurudur. Özellikle son dönemlerde devletimizin engellilerin eğitimi konusunda gerçekleştirdiği çalışmalar onların topluma kazandırılmasında önemli bir rol oynamıştır” dedi.

“Engelliler, engelli olmayanlarla birlikte eğitim almalı”

Engellilerin eğitiminde kaynaştırmalı eğitim modelinin etkin bir yöntem olduğunu savunan Toptan, özellikle ortopedik, görme ve işitme engellilerin ayrı ortamlarda eğitim almalarının çağ dışı bir yöntem olduğunu ve yapılan uygulamalarda bu tip engeli olanların, engelli olmayanlarla birlikte eğitim almalarının daha faydalı olduğunun görüldüğünü belirtti. Devletin engellilerin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak eğitim mekanlarında gerekli tedbirleri alması gerektiğini belirten Toptan “Devlet, gerek toplumun gerekse engellinin birbiriyle iletişimi için eğitimde gerekli ortamı oluşturmalıdır. Bu hem fiziki altyapı hem de kişilerin bilinçlendirilmesi açısından sağlanmalıdır” dedi.

''Engelli ve Engellilerle İletişim'' konferansında daha sonra konuşan yazar Filiz Tosyalı ise çocuklarla iletişim konusunu ele aldı. Tosyalı, çocukları anlamak ve onlara karşılaştıkları zorluklarda yardımcı olmanın temel yolunun onları dinlemekten geçtiğini dile getirdi. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan, konuşmacılar Saime Toptan ve Filiz Tosyalı’ya birer teşekkür plaketi verdi. Konferans sonrası bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan, belediye olarak ilçedeki engellilerin eğitimi ve onların ihtiyaçlarını karşılamak için bütün imkanlarını seferber ettiklerini söyledi.

 

Bu haber toplam 4240 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.