1. HABERLER

  2. ÖZEL EĞİTİM

  3. Elazığ'da engelliler için 2 tesis

Elazığ'da engelliler için 2 tesis

Elazığ'da, “Engelsiz yaşam merkezi” ile “Çok yönlü özürlü rehabilitasyon merkezi” kurulacağı bildirildi.

A+A-

HURRİYET - Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zeynel Abidin Koç, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğünce kurulacak “Engelsiz yaşam merkezi” için Beyyurdu mevkisinde 25 dönümlük bir alanın tahsis edildiğini ve ihalesinin 20 Şubatta yapılacağını söyledi.

Merkezin, 15-20 özürlünün bir arada kalabileceği, “ev tipi” dizayn edileceğini ifade eden Koç, şöyle dedi:

“25 dönümlük arazi üzerinde çevre düzenlemesiyle birlikte 60 kişi kapasiteli binalar yapacağız. Burada çeşitli tedavi odaları olacak. Hem yatılı hem de gündüzlü hizmet vereceğimiz bir rehabilitasyon merkezi olacak. İki katlı olacak binalarda özürlülerin yaşayabilecekleri rahat edebilecekleri tüm ayrıntılar düşünüldü. İhalesi yapıldıktan sonra hemen inşaata başlayacağız. Engelsiz yaşam merkeziyle engellileri rehabilite ederek engelleri en aza indirmek istiyoruz.”

ÇOK YÖNLÜ ÖZÜRLÜ REHABİLİTASYON MERKEZİ

Koç, Sivrice'de de Çok Yönlü Özürlü Rehabilitasyon Merkezi kurmak için Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na (TPAO) ait tesisi kiralayacaklarını söyledi.

Hazar Gölü kıyısında bulunan TPAO'nun dinlenme tesisinin 30 dönümlük bir alanda kurulduğunu ve burada 49 villa tipi evin bulunduğunu kaydeden Koç, önce bu tesisi satın almak için teklifte bulunduklarını, ancak şirketin buna sıcak bakmadığını bildirdi.

Daha sonra tesisin kiralanması için teklifte bulunduklarını ifade eden Koç, “Burasının yıllık 10 bin YTL kira bedeli karşılığında Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü'ne devredilmesi için talepte bulunduk. Buranın bize tahsis edilmesi için gerekli işlemler başladı. İşlemlerin
bitirilmesini ardından gerekli tadilatı yaparak burayı, Çok Yönlü Özürlü Rehabilitasyon Merkezi olarak açacağız” dedi.
 

Bu haber toplam 3293 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum