1. HABERLER

  2. ÖZEL EĞİTİM

  3. Dansın İşitmeyen Sessiz Yıldızları...

Dansın İşitmeyen Sessiz Yıldızları...

Van’da Abdurrahman Gazi İlköğretim Okulunda işitme engelli öğrencilerden oluşan halk oyunu ekibi yarışmalarda gösterdikleri başarılarla dikkat çekiyor.

A+A-

 İşitme engelli öğrencilerin eğitim gördüğü Abdurrahman Gazi İlköğretim Okulunun halk oyunu ekibi, 2007 yılından bu yana ülke genelinde yapılan yarışmalardan başarılı derecelerle dönüyor. 2007 yılında Türkiye birinciliği, 2008’de Türkiye ikinciliği, 2009’da Türkiye üçüncülüğünü elde eden ekip, bu yıl da Türkiye ikinciliğini kazanmanın sevincini yaşıyor.

Daha ileriye gidecek


Okul Müdürü İsmail Öngel, 100 öğrencinin eğitim gördüğü okulda bazı çocukların yatılı olduğunu belirterek, “Bizim elde ettiğimiz başarılarla övünüp yetinmemiz doğru değildir. Daha ileriye götürmeliyiz. Bu bir ekip işi. Birlik ve beraberlik içerisinde bu başarılara imza atıldı” dedi. Folklor ekibini 8 yıldır çalıştıran Halk Eğitimi Merkezinde görevli Zülküf Öztunç ise ekipte yer alan çocukların işitme engelli olması nedeniyle işinin kolay olmadığını ifade etti. Zorlukların, başarının gelmesiyle tatlı bir yorgunluktan öteye gitmediğini ve ortak sevincin tüm sıkıntıları unutturduğunu dile getiren Öztunç, “Doğrusu çok kolay olmadı. Duymayan insanlara bunu öğretmek ve yarışmalara girmelerini sağlayarak gösteri sunmalarını beklemek zor bir süreçti” dedi.


 

Bu haber toplam 4345 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.