1. HABERLER

  2. MAKALELER

  3. Agomelatin Depresyon Tedavisine Ne Getiriyor?

Agomelatin Depresyon Tedavisine Ne Getiriyor?

Bu çalışmada melatonin MT-1 ve MT-2 reseptör agonisti ve serotonin 5-HT2C antagonisti bir antidepresan olan agomelatinin depresyon tedavisine ne getirdiği sorusuyla, ilgili literatür gözden geçirilmiştir

A+A-

Agomelatin Depresyon Tedavisine Ne Getiriyor?

Güncel Bir Gözden Geçirme


Bu çalışmada melatonin MT-1 ve MT-2 reseptör agonisti ve serotonin 5-HT2C antagonisti bir antidepresan olan agomelatinin depresyon tedavisine ne getirdiği sorusuyla, ilgili literatür gözden geçirilmiştir.

Bu çalışmada melatonin MT-1 ve MT-2 reseptör agonisti ve serotonin 5-HT2C antagonisti bir antidepresan olanagomelatinin depresyon tedavisine ne getirdiği sorusuyla, ilgili literatür gözden geçirilmiştir.

Etkinlik açısından farklı sonuçlar olmakla birlikte agomelatinin günümüzde sık kullanılan antidepresanlarla en azından benzer bir etkinliğe sahip olduğu söylenebilir. Bunun yanında uyku üzerine olumlu etkileri ve etkinliğin erken başlaması tedaviyeolumlu katkıda bulunabilir.

Agomelatinin uyku-uyanıklık döngüsü, endokrin hormon salınımı, vücut ısısının ayarlanması gibi birçok biyolojik sistemi etkileyen sirkadiyen sistem üzerine olumlu etkileri ilgi çekici görünmektedir.Somnolans, agomelatin tedavisinde diğer antidepresanlardan daha fazla görülen bir yan etki olarak not edilmektedir. Bunun yanında kilo alımının ve cinsel yan etkilerin azlı ğı tedaviye uyumu olumlu yönde etkileyebilir.Agomelatin tedavisi alan hastalarda karaciğer enzimlerinde yükselme görülebilmektedir. Agomelatinin ani bırakılmasının belirgin kesilme belirtilerine yol açmadığı gözlenmiştir.

Makalenin devamı için tıklayınız 

Kaynak: http://www.yenisymposium.org/fulltext/2013(3)/01.PDF 

Bu haber toplam 20541 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum