1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Varoluşçu Psikoterapi / Dr. Ferhat Jak İçöz

Varoluşçu Psikoterapi / Dr. Ferhat Jak İçöz

Psychologies Türkiye'den Deniz Çakmakkaya Terapi Odalarından Serisi bağlamında Dr. Ferhat Jak İçöz ile Varoluşçu Psikoterapi konusunu içeren video içeriğe aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

A+A-

Uzman Psikolog Deniz Çakmakkaya 2020'de Dr.  Dr. Ferhat Jak İçöz ile Varoluşçu Psikoterapi konusunda oldukça keyifli ve doyurucu bilgiler içeren bir video söyleşi yapmıştı. Oldukça anlaşılır ve akıcı bir üslüpla yapılan söyleşide Varoluşçu Terapi konusu zengin örnekler eşliğinde ele alınıyor. 

Uzman Psikolog Deniz Çakmakkaya söyleşi ile ilgili şu ifadeleri paylaşıyor:

Farklı terapi ekollerini ve günümüz insanına yaklaşımını tanımayı amaçladığımız Terapi Odalarından serisinin ilk bölümünde varoluşçu terapist, klinik psikolog Ferhat Jak İçöz’ün terapi odasına konuk oluyoruz. Günümüzde sıkça rastladığımız kaygı bozuklukları, depresyon gibi ruhsal sorunlara farklı bakış açıları getiren, insanın anlam arayışında yol gösterici olan varoluşçu terapilerin hayatımızı nasıl değiştirebileceğini konuşuyoruz. Terapi odasında terapist-danışan ilişkisinin bilinmeyen yönlerini ele alıyoruz. Kaygılı olmayı öğrenebilir miyiz? Depresyonunuz ne anlatıyor? Seçimlerimizde ne kadar özgürüz? 
Terapilere ve günlük yaşamınıza dair sorularınızın cevapları “Deniz Çakmakkaya ile Terapi Odalarından” serisinde. 



Dr. Ferhat Jak İçöz Kimdir?

Dr. Ferhat Jak İçöz, doktor klinik psikolog, öğretim görevlisi, klinik süpervizor, yazar, çevirmen ve editör, 2012 yılında kurduğu Varoluşçu Akademi’de bünyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Birey ve gruplarla çalışmaktadır. Meslektaşlara klinik süpervizyon vermektedir. Terapide varoluşçu ve psikanalitik yaklaşımlarla çalışmaktadır.

Eğitimi

Ferhat Jak İçöz, St. Georg Avusturya Lisesi’nde eğitimini tamamladıktan sonra lisans düzeyinde Psikoloji eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Vassar College’da almıştır. Klinik Psikoloji uzmanlığını ise yine İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Eğitimi boyunca İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık Birimi, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ve Lape Fransız Hastanesi’nde stajlarını sürdürmüştür.

Klinik Psikoloji uzmanlığının yanı sıra Liverpool Üniversitesi’nde Uluslararası İşletme ve Sağlık Yönetimi alanında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır.

Ayrıntılar İçin: https://ferhatjakicoz.com/hakkinda/

Uzman Psikolog Deniz Çakmakkaya Kimdir?

Saint-Benoit Fransız Lisesi mezunu olan Deniz Çakmakkaya, lisans derecelerini Yıldız Teknik Üniversitesi Fransızca Mütercim Tercümanlık ve Haliç Üniversitesi Psikoloji bölümlerinden aldı.
Anadolu Üniversitesi’nde Marka İletişimi bölümünü tamamladı. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde uygulamalı psikoloji yüksek lisansını bitirdi.

Sanat terapisi, evlilik terapisi, cinsel terapi, şema terapi, bilişsel davranışçı terapi ve ekoterapi eğitimlerini tamamladı. U.C. Berkeley ve SciencePo üniversitelerinden proje yönetimi ve toplumsal cinsiyet eşitliği alanlarında sertifikalar aldı.

Yetişkin psikoterapisti ve Ekopsikoloji Türkiye’nin kurucu ortağı.

Ayrıntılar İçin: https://denizcakmakkaya.com/hakkimda/

Bu haber toplam 3321 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler