1. HABERLER

  2. ÖZEL EĞİTİM

  3. Uzay terapisiyle yürümeye başladı

Uzay terapisiyle yürümeye başladı

Yüzmek için atladığı denizde boynunu kuma çarparak felç olan genç, "uzay terapisi" ile 8 ay sonra tekrar yürümeye başladı.

A+A-

İHA - Kuşadası'nda denize giren Kemal, denize atladığı esnada başını kuma çarptı. Suda çırpınan Kemal'in yanında olan 7 yaşındaki kardeşi Kağan Kılıç, sahilde bulunan diğer tatilcilerden yardım istedi. Çevredeki tatilcilerin yardımıyla deniz kenarına taşınan Kılıç'a ilk müdahaleyi sahilde bulunan bir doktor yaptı.

Hastaneye kaldırılan Kemal Kılıç'ın boynunda kırıklar oluştuğu ve buna bağlı olarak genel felç geçirdiği belirlendi. Parmaklarını dahi oynatamayan genç, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Boynundan ameliyat olarak 3 ay tedavi gören Kemal, tüm umutlarını yitirdiği esnada uzay terapisi ile iyileşebileceğini öğrendi. Bunun üzerine gencin ailesi, Bursa'da bulunan Özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezi'ne başvurdu.

Kemal Kılıç, tekerlekli sandalyeyle girdiği rehabilitasyon merkezinde fizyoterapist Firuzan Salih tarafından tedaviye alındı. Özel therasuit kıyafetiyle halatlarla bağlanan Kemal, kafes içi egzersizleri, paralel barda yürüme, pedal çevirme, masaj ve vücuda sıcaklık uygulaması tedavisinin ardından ikinci hafta koltuk değneğiyle, üçüncü hafta sonunda ise kendi başına yürümeyi başardı.

Bu arada amatör lig takımlarından Aydın Belediyespor'un genç takımında forvet olarak oynayan Kemal, hocalarına göre takımın en iyilerindendi.

Umudunu yitirdiğini belirten Kemal Kılıç, "Denize atladıktan sonra boynumu kuma çarparak felç oldum. İzmir'de gittiğimiz hastanelerde iyileşemeyeceğimi söylemişlerdi. Tekerlekli sandalyeyle girdiğim buradan yürüyerek çıkmayı başardım. Bin an önce yeşil sahalara dönmek istiyorum. Futbolu çok özledim" dedi.

 

Bu haber toplam 9253 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.