Otizm'li Çocuklar Suyla Terapi Olur Mu?

Otizm'li Çocuklar Suyla Terapi Olur Mu?
Samsun İl Özel İdaresi Ar-Ge Daire Başkanlığı, ildeki otizmli çocukların su terapisi yoluyla özel eğitimlerine katkı vermek için çalışma başlattı.

 Samsun İl Özel İdaresi Ar-Ge Daire Başkanlığı, ildeki otizmli çocukların su terapisi yoluyla özel eğitimlerine katkı vermek için çalışma başlattı.

Samsun İl Genel Meclisi, mart ayı dördüncü birleşim toplantısı, Mustafa Karakurt'un meclis başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, ilk olarak İl Özel İdaresi Ar-Ge Daire Başkanlığı'nın ildeki otizmli çocukların su terapisi yoluyla özel eğitimlerine katkı vermek amacıyla hazırladığı 'Otizmi biliyor muyuz?' adlı proje teklifi değerlendirildi.

Teklif hakkında bilgi veren İlkadım Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Psikolojik Danışman Hasan Tahsin Yazıcı, "Bu proje ile topluma otizmi anlatmak ve otizm konusunda farkındalık oluşturulması hedefleniyor. Proje kapsamında, otizmli çocuklara havuzlarda su terapisi uygulanacak. Bu yapılarak otizmli çocukların yıl içerisinde vücutlarında biriktirdikleri enerji fazlalığının atılması sağlanacak. Su terapisi uygulanan otizmli çocukların dikkat sürelerinin arttığı ve daha mutlu olduklarına, bizler eğitimciler olarak şahit oluyoruz." dedi.

"Otizm Hastalığın Nedeni Bilinmiyor"

Açıklamasında, otizm hastalığına neden olan etkenin bilinmediğine dikkati çeken Yazıcı, "Otizm hastalığının en iyi tedavi yöntemi, erken verilen özel eğitim hizmetleridir. Aileler, çocuklarında otizm hastalığının belirtilerini gördüklerinde, vakit geçirmeden bir uzmana başvurarak, çocuklarının nasıl bir özel eğitime başlaması gerektiği konusunda bilgi almalılar. Otizmli çocuklar, ne kadar erken özel eğitim alırlarsa, hastalığın belirtilerinde azalma meydana geldiği unutulmamalıdır." diye konuştu.

Bu haber toplam 5915 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.