1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Örtü Yasağı Huzur Bozuyor.

Örtü Yasağı Huzur Bozuyor.

Psikologlar Örtü yasağının bireyin iç dünyasında ve toplumsal alanlarda oluşturabileceği çatışmalar hakkında çeşitli uyarılarda bulundu.

A+A-

Aktüel Psikoloji  / Haber Merkezi

Türkiye’de uzun yıllardır devam eden ve bir çok genç kızın ruh sağlığında derin travmalara sebep olan baş örtüsü yasağı aile içinde ki diğer bireylerin de ruh sağlığını olumsuz etkiliyor. Aktüel Psikoloji genel yayın yönetmeni Psikolojik Danışman Maruf BEÇENE; “Bir çok ebeveyn kız çocuklarının geleceği ile ilgili derin endişeler taşımakta ve bu endişeler çeşitli çatışma alanları doğurmaktadır. Ebeveynlerle sınırlı olmayan bu çatışmalar dini hassasiyeti olan çevrelerde de büyük ruhsal sorunlara sebep olmaktadır. Bunların başında bireyler bu yasakla iki tercihe zorlanmaktadırlar. Bunlardan birincisi İnançları gereği örtünme ikincisi inançlarına aykırı davranarak başını açmaktır. Burada kişi Yaratıcı ile kul arasında bir çatışma alanı içine zorlanmakta ve bu çatışma kişinin tüm geleceğini kapsayacak derin travmalara sebep olabilmektedir. Bu çatışmalar kişileri pasif saldırgan yapabileceği gibi kendine dönüklük, özeleştiricilik (öz kritisizm) davranışlara sebep olabilir. Yasağın kalkmayacağı ümidinin oluşması durumunda toplumsal çatışma alanları doğabilir..” dedi.

Ayrıca bu konuda hakkında Aktüel Psikolojiye değerlendirme yapan Din Psikolojisi uzmanı Ömer Akgül’ de şunları ifade etti. “Başörtüsü yasağıyla bireyin ontolojik fırtınalardan kurtararak varoluşunu anlamlandıran inancının gerekliliklerini yerine getirmesine engel olmak, geçici ve kısa vadeli (oyun ve eğlence) hedefler uğruna kalıcı ve esas ana gayeyi setreden (örten yoksaydıran) bir vicdan katliamına yahut en iyi ihtimalle sabır imtihanına mecbur bırakmakta, baş örtülmesin derken hayatın ana maksadı örtülerek genç kızlarımızın ufku karartılmakta, gelecekleri yok edilmektedir. Geleceğe karşı ümidini yitiren bireyin sürekliliği olan bir huzursuzluk yaşaması yüksek bir olasılıktır.” dedi.

Bu haber toplam 2412 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.