Tarık Muzaffer

Tarık Muzaffer

KİŞİLERE BULAŞMA SENDROMU Ahmet Hakan Üzerinden Olgusal Bir Analiz II

KİŞİLERE BULAŞMA SENDROMU Ahmet Hakan Üzerinden Olgusal Bir Analiz II

Birinci Yazı için Tıklayınız

Ahmet Hakan Yazılarında Neden Sürekli Kişileri Hedef Alma İhtiyacı Duyuyor

Bu soruya bilimsel bir yanıt bulabilmek için Ahmet Hakan’ın görüşmelerde gönüllü bir danışan olması gerekir. Bunun dışındaki değerlendirmeler olası ya da farazi olur. Bizim değerlendirmemizde olasılık üzerine bina edilmiştir.

Ahmet Hakan neden hep köşesinde kişileri hedef alan yazılar yazmaktadır. Bu soruyu sokakta ki insana sorduğumuzda büyük olasılıkla şu yanıtları alırız:

-         Adam işi biliyor… Çünkü şahıslarla uğraşmak prim yapıyor.

-         Gündemde kalmak için ona buna sataşıyor.

-         Memlekette kötü adam çoksa Ahmet Hakan ne yapsın. …vb

Eğer bu yanıtlar doğruysa Ahmet hakan bu işi oldukça iyi yapıyor. Tabiri caizse bir taşla kuş katliamı yapıyor. Hedef seçtiği kişiler kendisine iki yönlü bir popülarite sağlıyor. Birincisini İslamcı kesim (eski camia) den seçiyor. Bu, İslami camiada Ahmet Hakan’ı tartışmaların merkezine oturtuyor. Örneği Ali Bulaç’ı, Ahmet Taşgetireni, Vakit Gazetesini  ve Hasan Karakaya’yı köşesine taşıması günlerce İslami medyada Ahmet Hakan tartışması yaratabiliyor. İkincisi Magazin medyasındaki kişileri seçmesi. Örneğin Haşmet Babaoğlun’u, Neco’yu ve kızını yazması gibi… Takip edenler bu iki yönlü popülarite arttırma stratejisinin oldukça etkili olduğunu bilirler. Eğer bu planlı bir şekilde yapılıyorsa Ahmet Hakan hem İslamcı hemde magazin dünyasında kendisini okutabilen Nev-i Şahsına münhasır bir yazardır.

Bu değerlendirmeler doğruluk payı taşısa da işin özü şu; Ortada ontolojik dayanakları olan gizil bir depresyon var. Kimlik ve aidiyetin meşruiyet bulma arayışı söz konusu. Bunun yarattığı bir gerilim var. Bu gerilim şahısları irdelemeye, değerlendirmeye, eleştirmeye yönelmiş. Bu durum; Maskeli bir mutsuzluğun işaretidir. Eski İslamcı spikerin geçmişle gizli ve bilinçaltında ki hesabının dışa yansıyan çatışmasıdır. İslamcılıkla başlayan yatay sınıf atlamanın şu anki dikey sınıf atlama arzusunun içe sığmayan ve şekil değiştirip kaleme dökülen enerjisidir.

Eğer Ahmet Hakan insanlara bulaşma davranışlarını bilinçli bir şekilde yönetiyorsa bu gerçekten profesyonel, kontrollü ve planlı bir ototerapi tekniğidir. Pozitif etkisinin kalıcı olması için nerede olduğunu ve nereye gittiğini bir şekilde tanımlaması ve kayıt altında tutması gerekir.

Birinci Yazı için Tıklayınız

Bir sonraki Yazımızda Ahmet Hakan ismini yazımızın dışında tutarak Kişilere Bulaşma Sendromu (dedikodu) üzerine olgusal bir analiz yapacağız.

Bu yazı toplam 6217 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Tarık Muzaffer Arşivi