1. HABERLER

  2. ARAŞTIRMALAR

  3. Kadınların karar almada yeni silahı

Kadınların karar almada yeni silahı

Yeni bir araştırmaya göre kadınların karar alma sürecinde yeni bir silahı keşfedildi.

A+A-

Gazeteport'un haberine göre; sırtın hafifçe sıvazlanması ya da kola güven veren bir dokunuşun davranışı yönendirmede güçlü bir araç olduğu ortaya çıktı. Kadın dokunuşu, kişinin finansal anlamda riskli adımlar atmaya ya da riske girmeden, sağlam kararlar almaya yöneleceğini belirliyor.

New york'taki Columbia Üniversitesi'nden profesör Jonathan Levav, "Bu insanları etki altında kaldıklarını farkettirmeden aniden etkilemenin çok etkili bir yolu. Bir doktorsanız ya da satış işindeyseniz, bu aklınızda tutmanız gereken bir iletişim türü" diyor. Levav, Psikoloji Bilimi dergisinde yayınlanan araştırma sonuçlarına, temas içeren bir dizi deneyi esas alarak ulaşmış.

Gönüllü erkek ve kadınlarla yapılan deneyler sonucunda hem kadının hem de erkeğin temas hissettiklerinde bilhassa bir kadının dokunuşu sonucunda garantisi olmayan, riskli seçenekleri daha büyük olasılıkla tercih ettiği belirlendi. Uzmanlar, kadın dokunuşunun insanda, çocuklukta annenin rahatlatıcı ve güven veren dokunuşuna dair anıları ve hisleri canlandırıyor olabileceğini savunuyor.

Bu haber toplam 2643 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.