1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. DNA Profesörü Ateizmi Anlamsız Buldu

DNA Profesörü Ateizmi Anlamsız Buldu

İnsanın DNA şifresini çözerek bilim tarihine geçen Amerikalı bilim adamı Francis Collins, "30 yıldır ateisttim, artık Allah'a inanıyorum" dedi

A+A-

TGRT - Collins: "Ateisttim, artık Allah'a inanıyorum"

İnsanın DNA şifresini çözerek bilim tarihine geçen Amerikalı bilim adamı Francis Collins, "30 yıldır ateisttim, artık Allah'a inanıyorum" dedi. Collins, yaratıcının varlığını, laboratuvarda çalışırken hissettiğini söyledi. 

Sekiz yıl önce Craig Venter'le birlikte insan DNA'sının şifresini çözerek büyük şöhret yakalayan Dr. Francis Collins, Eylül'de piyasaya çıkaracağı kitabıyla ilgili İngiliz The Times gazetesine konuştu. Dünyanın en büyük genetik uzmanlarından biri olarak gösterilen 56 yaşındaki Collins, 30 yıl öncesine kadar ateist olduğunu ancak, artık Allah'ın varlığına inandığını söyledi. Amerikalı bilim adamı, "Yaratıcının var olduğuna dair rasyonel bir temel var ve bilimsel gelişmeler insanı O'na daha da yaklaştırıyor" dedi. Collins, "Laboratuvarda çalışırken yaratıcıyı hissettim. Kesinlikle bizden daha büyük bir güç var ve ben ona inanıyorum. DNA'nın şifresini çözmek beni O'na biraz daha yakınlaştırdı. Hastalıktan kırılan insanlar gördüm. Bilim onlardan umudunu kesmişti. Ama mucizevi olarak hayata döndüklerini gördüm. Bu da yaratıcının işidir" diye konuştu. İnsan genini çözmenin de kendisine Allah'ın eserini görme fırsatı verdiğini söyleyen Collins, "Önemli bir buluş yaptığınızda o bilimsel coşku anını yaşarsınız, çünkü onu araştırmış ve keşfetmişsinizdir. Keşfettiğim şey öyle bir şeydi ki, bu bilgiye daha önce hiçbir insan sahip olamamıştı. Fakat yaratıcı onu her zaman biliyordu" ifadesini kullandı. Collins'le birlikte bilim dünyasında büyük ses getiren buluşa imzasını atan Caraig Venter, "yapay canlı" üretme çalışmaları yürütüyor.

Bu haber toplam 3821 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.