1. HABERLER

  2. ÖZEL EĞİTİM

  3. Ailenin Eğitimi Başarıyı Etkiliyor

Ailenin Eğitimi Başarıyı Etkiliyor

Aile Eğitimi İyi Olan Engelli Çocuklar Başarılı Oluyor

A+A-

CHA - Antalya'nın Kumluca ilçesindeki Ahmet Orhan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi psikolojik danışmanı İbrahim Ülker, engelli çocukların eğitimdeki başarısının aileden geçtiğini söyledi.

Antalya'nın Kumluca ilçesindeki Ahmet Orhan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi psikolojik danışmanı İbrahim Ülker, engelli çocukların eğitimdeki başarısının aileden geçtiğini söyledi.
Antalya'nın Kumluca, Finike ve Elmalı ilçesinde bulunan üç ayrı rehabilitasyon merkezinde toplam 500 engelli öğrenci eğitiliyor. Psikolojik danışman İbrahim Ülker, anne-babaların engelli çocuklarını saklayıp rehabilitasyon merkezlerine götürmedikleri için sayının az olduğuna işaret etti.

Ailelerin, çocukların özrünü kabul edip, eğitim almaları için rehabilitasyon merkezlerine getirmelerini isteyen Ülker, "Yaşın küçük olması verilen eğitimi daha çabuk almalarını sağlayacaktır. Ahmet Orhan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde haftada bir gün ailelere yönelik eğitim veriyoruz. Çünkü engelli çocuklar, haftada 8 saat bizimle, diğer tüm zamanlarda aileleriyle birlikte yaşıyorlar. Bu nedenle çocukların aldığı eğitimi daha iyi kavrayabilmeleri için ailelerin katkısı en büyük etken olacaktır" diye konuştu.

Daha kaliteli hizmet için devletin rehabilitasyon merkezlerine destek çıkmasını isteyen psikolojik danışman Ülker, böylece engelli çocukların daha iyi eğitileceğini söyledi.
 

Bu haber toplam 2919 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.