Yaratıcı Düşünme ve Yaratıcı Düşünmeyi Geliştiren Faktörler
İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Kulübünün katkılarıyla, Alev Ofluoğlu konferans salonunda “Yaratıcı Düşünmeyi Geliştiren Faktörler” isimli bir konferans düzenlendi.
Sunumunu Öğr. Gör. Gülçin Karadeniz’in yaptığı etkinliğe katılım oldukça yoğun oldu. Karadeniz, “Yaratıcı Düşünce” kavramını “yeni, özgün ve beceriye dayalı bir ürün olarak ortaya çıkmış veya henüz ürüne dönüşmemiş, kendine özgü bir problem çözme sürecini içeren, kişinin zekâ unsurlarını da özgün ve üretime dönük olarak kullandığı bir bilişsel yetenek” olarak tanımladı.
Beynin sağ ve sol loblarının düşünme üzerindeki etkisinden bahseden Karadeniz, sözlerinde “yaratıcılık hiçbir şeyi atmayalım, evimiz çöp ev olsun demek değil, birkaç nesneyi ihtiyacımız doğrultusunda bir araya getirip ihtiyacımızı gidermemizdir. Bakmakla görmek arasında fark vardır. Bütünü görebilmek önemlidir. Bu problemi çözer. Yaratıcılığın sanatla ilgilenen kesimde olduğu sanılır. Oysa ev hanımları daha yaratıcıdır. Birçok özel durum yaratıcılığı öne çıkarmaktadır.” ifadelerine yer verdi. “SCAMPER” farklı düşünme tekniğini detaylarıyla ele alan Öğr. Gör. Gülçin Karadeniz, “Nereden başlayacağız?“ diyenlere çeşitli ipuçları da verdi.
Konferansın sonunda, Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ferzan Curun, Öğr. Gör. Gülçin Karadeniz’e üniversitemiz adına teşekkürlerini sunarak bir buket taktim etti.
Konferanstan görüntüler.
Kaynak:Aktüel Psikoloji
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.