1. HABERLER

  2. KİŞİSEL GELİŞİM

  3. Ulaşmak istediğiniz hedefleriniz olsun

Ulaşmak istediğiniz hedefleriniz olsun

Hamburg Belediye Sarayı'na konuk olan başarılı dört göçmen kökenli bayan ve 'Wir haben Erfolg kitabının yazarı, göçmen kadınların başarı hikâyelerini anlattılar.

A+A-

Nebahat Uzun / POST GAZETESİ



HAMBURG- Hamburg Hıristiyan Demokrat Parti'nin (CDU) organize ettiği Wir haben Erfolg (Biz başarılıyız) başlıklı toplantıda Alman yazar Kerstin E. Finkelstein'in aynı isimli kitabına konu olan başarılı Müslüman bayanlar konuk edildi. Hamburg Belediye Sarayı'nda yapılan ve yazar Kerstin E. Finkelstein, işkadınları Nafia Alkan, Hourvash Pourkian, Tülin Hüner ve doktor Neriman Fahrali'nin katıldığı toplantının moderatörlüğünü ise CDU milletvekilleri Aygül Özkan ve Bettina Machaczek yaptı.
Hamburg Başkonsolos Yardımcısı Canan Ünal, Hamburg Yeşiller Milletvekili Nebahat Güçlü, Hamburg Sol Parti Milletvekili Mehmet Yıldız'ın da katıldığı etkinliğin açılış konuşmasını yapan Aygül Özkan, Bu güne kadar basında özellikle Müslüman göçmen kökenli bayanlar hakkında çıkan olumsuz haberler ve önyargılara cevap olarak Almanya'da değişik alanlarda başarılar sergileyen göçmen kökenli bayanlardan örnekler tanıyacaksınız. Başarılarıyla örnek kadınlarımız iki kültür arasında da köprü oluyorlar dedi.

Ulaşmak istediğiniz hedefleriniz olsun

1987 yılında evlilik yoluyla Almanya'ya gelen ve ithal gelin olarak yaşadığı sıkıntılara rağmen başarıya ulaşan işkadını Nafia Alkan, azimle her zorluğun aşılabileceği sinyali verdi. Benim başarımla Almanların önyargılarına en güzel cevabı veriyorum. Hiçbir şeye 'olmaz' demiyorum. Kendime bir hedef koydum ve bu hedefim doğrultusunda ilerleyerek başarıya kavuştum dedi.
Bayanların eğitiminin önemine değinen Tülin Hüner, Ancak eğitimli anneler eğitimli çocuk yetiştirebilir. Eğitim daha anne karnında iken başlar. Çocuklarımıza hazırladığımız gelecek aslında kendimize hazırladığımız gelecek diye konuştu.

Küçük yaşta Almanya'ya gelerek eğitimini burada tamamlayan doktor Neriman Fahrali ise burada yaşayan göçmen kökenli çocuklara özel teşvikin şart olduğunu dile getirdi. Burada göçmen kökenliler hakkında sadece olumsuz örnekler gündeme getiriliyor. Bu da çocuklarımızın motivasyonunu etkiliyor diyen Fahrali, Hâlbuki başarılı örnekler sunarak 'Onlar başardı, siz de başardınız' diyebilmek başarıya giden en önemli adımdır dedi.

Göçmen ailelerin motivasyonu eksik

Terapiysen olarak sosyal alanlarda da hizmet verdiğini ifade eden Fahrali, Göçmen kökenlilerde motivasyon eksik. Buna daha ciddi eğilmeli, onların çok yönlülüğünü, iki dilliliğin avantajlarını teşvik ederek topluma kazandırmalıyız dedi. Eğitimde ailenin çok büyük rol oynadığına dikkat çeken İran kökenli Hourvash Pourkian, Çocuğunuzu ne istediğini bilen insan olarak yetiştirin. Ailem beni ayakları üzerinde duran bir kadın olarak yetiştirdi. Bu bayanlar için çok önemli. Eğitimi eksik, bağımlı insanlar her zaman daha fazla zarar görür, istediği noktaya gelemez dedi. Kitabında 25 başarılı göçmen kadının hikayesine yer veren yazar Kertsin E. Finkelstein, Almanya'da göçmenler konusunda yeterince kötü örnek sunuluyor. Ben de başarı örneklerini sunarak onları topluma tanıtmaya çalıştım. Kişilere sadece önyargıyla yaklaşılmazsa daha başarılı bir iletişim kurabiliriz dedi.

Bu haber toplam 4948 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.