1. HABERLER

  2. MAKALELER

  3. Sosyal Hizmet ve COVID-19

Sosyal Hizmet ve COVID-19

Salgının etkileri karşısında sosyal hizmetin gerçekleştirilmesine ilişkin sosyal hizmet uzmanları açısından ortaya çıkan yeni rol ve sorumlulukların tartışıldığı bu çalışmanın amacı uygulama alanlarında karşılaşılan zorlukların görünür kılmaktır.

A+A-

Ozan Selçuk / Dr. Öğr. Üyesi
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi


Sosyal Hizmet ve COVID-19:

Salgın Sürecinde Sosyal Hizmet Mümkün Mü?


COVID-19 salgını birey, aile, grup, topluluk ve toplumların hayatlarını alt üst ederken sosyal hizmetin de dahil olduğu tıp, hemşirelik, psikoloji, psikolojik danışmanlık gibi yardım mesleklerine olumsuz etki yapmıştır. Salgın dönemlerinin geleneksel yöntemlerinden biri olan karantina uygulama temelli bir meslek ve disiplin olan sosyal hizmette yüz yüze irtibatı sınırlamıştır. Sınırlı temasın olduğu bu dönemde insan hakları ve sosyal adalet ilkelerine dayanan sosyal hizmet uygulamasının gerçekleştirilmesi zorlaşmıştır.

Bilgi, beceri ve değer temelinde uygulama yapan sosyal hizmet uzmanları COVID-19’un etkilerini azaltma noktasında mikro, mezo ve makro boyutlarda faaliyetlerini gerçekleştirmektedir. Salgının etkileri karşısında sosyal hizmetin gerçekleştirilmesine ilişkin zorluklar ile sosyal hizmet uzmanları açısından ortaya çıkan yeni rol ve sorumlulukların tartışıldığı bu çalışmanın amacı farklı uygulama alanlarında karşılaşılan zorlukların görünür kılınmasıdır.

Salgın gibi biyolojik afetlerde yardım mesleklerinin öneminin daha da anlaşıldığı bu dönemde uygulamaların daha yenilikçi hale gelmesi ve salgının yıkıcı etkileri karşısında sosyal hizmet uzmanlarının teşvik, önleme ve duyarlılık açısından rol ve sorumluluklarının olması gerekmektedir. Bu yolla COVID döneminde sosyal hizmet uzmanlarının uygulama alanlarında mevcut rol ve sorumlulukları genişletilmektedir.

MAKALENİN DEVAMI 

https://dergipark.org.tr/en/download/article-file/1408193

Alternatif Link (Link Çalışmazsa)

https://www.aktuelpsikoloji.com/d/file/1408193.

Bu haber toplam 5598 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.