1. HABERLER

  2. GENEL-SAĞLIK

  3. Sigarayı bırakamayana son çare hipnozlu telkin

Sigarayı bırakamayana son çare hipnozlu telkin

Klinik ve Uygulamalı Hipnoz Derneği, 23 yılda telkin yöntemiyle 40 bin kişiye sigarayı bıraktırdı. Hipnozla kötü alışkanlığına veda eden kişi kilo da almıyor...

A+A-

HER yıl 100 bin kişinin sigaraya bağlı hastalıklardan yaşamını yitirdiği ülkemizde, Klinik ve Uygulamalı Hipnoz Derneği Başkanı Kadir Demirel, hipnoz tekniğiyle 23 yılda, 40 bin kişiye sigarayı bıraktırdı. TÜBİTAK’ın araştırmasına göre dünyada sigara bırakmada en kolay yöntemin yüzde 30’la hipnoz olduğunu ifade eden Demirel, önce kişinin sigarayı bırakmaya karar vermesi gerektiğini söyledi. Kişinin 0-7 yaş arasında sigaradan etkilendiğini ve bilinçaltında sigarayla ilgili bilgilerin yerleştiğini belirten Demirel, “Kişiler, küçükken büyüklere özeniyor. Büyüyünce sigara içebileceklerini düşünüyor, daha özgür olacağını sanıyor” diyor.

Dumanda Türkan Şoray faktörü

Sigaranın hipnozla bıraktırılmasındaki ana etkenin telkinin gücü olduğunu belirten Demirel, “Kişi trans haline geçince, bilinçaltı telkin alma anlamında kapılarını açıyor. Kişi trans halindeyken, neden sigara içtiğini araştırıp, buluyoruz ve o etkeni telkinle ortadan kaldırıyoruz. Mesela filmlerde Türkan Şoray’ın elinde sigaralı hali hafızalara kazınmıştı. Hoş bir görüntü gibi gelir ama o yalancı bir hoştuktur. Hipnoz altında bu yalancı hoşluğa karşı mantıklı sebep yaratabilme gücünü yakalarsınız” şeklinde konuşuyor.

Kişi, trans halindeyken, sigara yerine mutlaka başka bir şey koymak gerektiğini belirten Demirel: “Sigara yerine suyu yerleştiriyorum. Su içmek kilo almadan sigarayı bırakmada önemlidir. Sağlıklı yaşam için 5-6 maddelik kodlama var. Sigara içme, su iç, dengeli beslen, az yemek ye, spor yap, şükret ve günde 6 saat uyu” açıklamasını yaptı.

Star Gazetesi

Bu haber toplam 4714 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.