Karantina Çocukların Uzağı Görmesini Olumsuz Etkiledi

Karantina Çocukların Uzağı Görmesini Olumsuz Etkiledi
Psychology Today'de yer alan bir araştırma, COVID-19 eve kapanmalarının çocukların görme yetisinde sorunlara neden olduğunu gösterdiği ifade edildi.

Aktüel Psikoloji / Haber Merkezi


Pandemi döneminde evde geçirilen sürenin uzun olmasına bağlı olarak bilgisayar ve elektronik aygıtlarda geçirilen fazla ekran süresinin uyku, dikkat ve öğrenme üzerinde olumsuz etkilere yol açtığı ve çocukların depresyon ve obezite geliştirme riskinde artışa yol açtığı konusunda bilim çevreleri ortak bir düşünceye sahip.

Bu Bahar mevsiminde yeni yapılan bir araştırma konunun farklı boyutuna dikkat çekiyor: Çocuklarda miyopi veya miyopluk.

Daha önceki Araştırmalar, miyopinin on yıllardır küresel olarak arttığını ve bu artışın devam etmesinin beklendiğini gösteriyordu. Çoğumuz miyopluğu sadece gözlük takmakla ilişkilendirirken, bu durum hayatın ilerleyen dönemlerinde katarakt, ayrılmış retinalar, glokom ve hatta körlük gibi daha ciddi sorunlara yol açabilektedir. 

Araştırmalar, çocukların miyopiyi önlemek için atabilecekleri en önemli adımlardan birinin dışarıda daha fazla zaman geçirmek olduğunu gösteriyor.

Amerikalı ve Çinli araştırmacılar tarafından yürütülen geniş kapsalı bir çalışada Araştırmacılar, COVID-19 kilitlenmelerinin gerçekleştiği 2020'nin ilk altı ayında 6-8 yaş arası çocuklar arasında miyopi prevalansında birkaç kat artışla önemli bir artış buldular.

Araştırmacılar, dış mekan ışığının yüksek yoğunluğunun çocukların gözlerinin gelişimini olumlu etkilediğine ve esasen ne kadar net görebildiklerini etkilediğine inanıyor. Gün ışığa yeterince maruz kalmadan gözlerin sağlıklı bir şekilde gelişemez.

Bu nedenle uzmanlar çocukların gün ışığına maruz kalmasını sağlamanıj hayati öneme sahip olduğunu ifade ediyor.

Kaynak:Aktüel Psikoloji

Bu haber toplam 8397 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.