1. HABERLER

  2. PSİKOLOJİ

  3. "Psikologlar Kanunu" Twitter'da Trend Topic Oldu

"Psikologlar Kanunu" Twitter'da Trend Topic Oldu

Psikologların çalışma alanlarına yasal zemin hazırlaması açısından oldukça önemli olan Psikologlar Kanununun çıkması için uzun yıllardır mücadele veriliyor. Bu çalışmalar son yıllarda ses getirmeye başladı.

A+A-

Otuz yılı aşkın sürdürülen çabalara karşın, Psikoloji mesleğinin halen yasal bir konuma kavuşamamış olması özellikle kamu yararı açısından ve psikologların faaliyetlerini sürdürebilmeleri için ciddi sorunlara neden oluyor.

Defalarca Psikologların iş yerleri hukuki dayanaklardan yoksun gerekçelerle kapatıldı ve psikologlar polis marifetiyle iş yerlerini boşaltmak durumunda bırakıldı. Ticaret bakanlığı marifetiyle 100 Binlerce TL cezalar kesildi ve iş yerleri sürekli ilçe sağlık müdürlükleri veya Aile Bakanlığı yetkililerince mühürlendi veya mühürlenecek diye tehdit edildi. 

Ancak Psikologlar yılmadan mücadele etmeye devam ettiler. Sosyal ağlarda iyi bir şekilde organize olup güçlü bir network oluşturdular. Bunun il meyvesini Açık Öğretim AÖF ile aldılar. Psikolojini açık öğretim fakültelerinde okultulmaması için sergilenen güçlü tavır olumlu sonuçlanarak çok büyük başarı sağlandı.

Bugün de Twitterda #PsikologlarKanunu Hashtagı ilk 5'e girbilmeyi başardı.

Dün TPD tarafında açılan HashTag çeşitli siyasilerin gündeme almasıyla geniş yankı buldu.


Türk Psikologar Derneğinin Paylaşımları





Konu her zamanki gibi mecrasından çıkartılarak PDR - Psikoloji çatışmasına çekildi. İki alan arasında devam eden mesleki husumet bu tah aracılığıyla tekrar gün yüzüne çıktı. Yasanın PDR mezunlarını da kapsaması gerektiğini ifade ettiği için çeşitli psikoloji mezunlarının eleştirilerine maruz kaldığını ifade eden Türk PDR derneği başkanı Oğuz ÖZAT konunun mecrasından çıkartılarak tehdit vari mesajlara dönüştüğünü belirterek Twitter hesabında şunları paylaştı.

Ruh sağlığı yasa tasarısı yasası isteyen meslektaşlarımız açıkça tehdit edilmektedir. Ruh sağlığı meslek gruplarının haklarını savunmak için talepte bulunan meslektaşlarımız açıkca bir akademisyen tarafından tehdit edilmektedir.




Yasa çalışmaları için uzun yıllardır emek veren bir çok akademisyen Yasanın şimdiye kadar çıkmamış olmasının temel nedeni olarak ilgili ve yetkili derneklerinin uzlaşamamış olmalarını gösteriyor. Türk Psikiyatri Derneği Psikologların, Türk Psikologlar Derneği Psikolojik danışmanların pozisyonunu kendi bakış açılarına göre şekillendirmek istiyor. 

Bugün açılan HashTAG'da iyi bir etki göstermekle başlasa da tekrar kısır döngü tartışmaların (Psikolog-PDR) odağına geri döndü. 

Bu haber toplam 22426 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.