1. HABERLER

  2. GENEL-SAĞLIK

  3. Plates Bağışıklık Sistemini Güçlendiriyor

Plates Bağışıklık Sistemini Güçlendiriyor

Kışın havaların soğumasıyla birlikte deniz kenarı yürüyüşleri, orman koşuları pek mümkün olmuyor.

A+A-

Sporu günümüz insanları, vakitlerini daha eğlenceli kılmak, motivasyon sağlamak, vücut geliştirmek ve kilo vermek gibi nedenlerle yapıyor. Yazın aksine kışın kapalı salonlar daha tercih ediliyor. Kapalı salonlarda ise plates kadınların vazgeçilmez egzersizleri arasına giriyor.

Performans ve kondisyonlarda iyi seviyede olmanızı sağlayan plates egzersizleri, vücudunuzu kontrol edebilmenizi sağlıyor. Çalışırken yaşadığınız boyun ağrıları, eklem ağrıları ya da klavye kullanmaktan oluşan ağrılar, plates egzersizleriyle son buluyor. Plates kasları esnetiyor ve stresi ortadan kaldırıyor. Yapılan araştırmalar sonucunda düzenli plates yapanların bağışıklık sistemi kuvvetleniyor ve plates yapmayanlara göre bu kişiler daha az hasta oluyor.

Plates Yapın, Vücudunuzu Kışa Hazırlayın!

Kış aylarının kasvetinden kurtulmak ve sağlıklı kilo vermek isteyenler pilates egzersizlerine başvuruyor. Sadece zayıflamak amacıyla değil, dengeli bir duruş, iyi bir kemik yapısı için de plates tercih ediliyor. Plates egzersizlerinde başarılı olabilmek için öncelikle platesin 6 prensibini bilmek gerekiyor. Bunlar...

•Harekete yoğunlaşabilmek için konsantrasyon, 
• Bedenin iyi dinlenebilmesi için kontrol,
• Bedenin doğru hareket edebilmesi için merkezlenme,
• Hareketlerin her noktadan seri şekilde geçebilmesi için akıcı hareket,
• Hareketlerin birbirleri arasında koordine olabilmesi için kesinlik ve
• Plates yaparken kanın temizlenebilmesi için doğru nefes.

Platesin sadece zayıflama amacıyla değil, sağlıklı yaşam için de gerekli olduğunu savunan PozitifEnerji Spor Merkezi Kurucularından Burcu Levent: "Plates hareketleri kalbi yormuyor ya da vücuda basınç uygulamıyor. Plates ile bütün kaslarınızı çalıştırıyorsunuz ve sağlıklı bir omurgaya kavuşabiliyorsunuz. Ancak platesin doğru eğitmenlerle yapılması gerekiyor. Doğru yapıldığı takdirde hiçbir sakatlanma riski yok. Platesi her yaştan herkes yapabilir çünkü Plates diğer egzersizlere oranla insana kendini bitmiş tükenmiş hissettirmiyor."

Doğru Beslenme ve Doğru Uyku Sporun Tamamlayıcısı

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Pozitif Enerji Spor Merkezi Kurucularından Buse Levent: "Spor yaparken dikkat edilmesi gereken şeylerden biri dengeli beslenmek. Egzersizlere başlamadan 1-2 saat önce yemek yenmelidir. Performans artırmak için yapılan sık egzersizler, doğru beslenme programı olmadığı takdirde boşa çıkabiliyor. Beslenmek kadar uyku da önem taşıyor. Aç ve tok spor olmadığı gibi uykusuz olarak yapmak da vücuda zarar veriyor." dedi.

Bu haber toplam 3258 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.