1. HABERLER

  2. SINAV HABER

  3. ÖSYM Tercih Sistemine Neden Giriş Yapılamıyor?

ÖSYM Tercih Sistemine Neden Giriş Yapılamıyor?

ÖSYM'nin resmi web sitesinin aday işlemleri sistemine adaylar giriş yapamıyor. ÖSYM'ye tercih bildirmek isteyen adaylar siteye giriş yapamadı. Peki ÖSYM'nin ana sayfası neden açılmıyor?

A+A-

Aktüel Psikoloji / Haber Merkezi


ÖSYM'nin resmi web sitesinin aday işlemleri sistemine adaylar giriş yapamıyor. ÖSYM'ye tercih bildirmek isteyen adaylar siteye  giriş yapamadı. Peki ÖSYM'nin ana sayfası neden açılmıyor? ÖSYM konuyla ilgili açıklama yapmazken uzmanlar aşırı ziyaretçi yoğunluğunun sistemin veritabanına aşırı yük bindirebileceği için bu sorunların yaşanabileceğini ifade ediyor. 

Reklam

 

ÖSYM'nin ana sayfasında yoğunluk yaşanmazken Aday İşlemleri Sistemi sayfası olan http://ais.osym.gov.tr adresinden kullacı adı ve şifreleriyle giriş yapan adaylar saat 00.30'dan beri sisteme tercih bildirimi yapamıyor.Uzmanlar bu tür veri güvenliği yüksek korumalı olan ve anlık ziyaretçi sayısı belirli günlere göre aniden yükselebilen sitelerde kilitlenmenin normal olabileceği ifade ediliyor. Bir çok aday ÖSYM'nin veri tabanına aynı anda tercih göndermeye çalıştığı için sistem bunun bir saldırı olabileceğini düşünerek kendi kendisini kilitlemiş olabilir. Bu nedenle tercihleri son güne bırakmama konusunda ÖSYM bir kaç defa yazılı açıklama yapmıştı. Bu sorun bugün gün içinde düzelmekle beraber zaman zaman yaşanabilir. 

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz uzmanlar; "Adayların bu tür kilitlenmeler yada erişim sorunları karşısında paniğe kapılmalarını gerektirecek bir endişeli durum yok. Ancak ÖSYM bu tür durumlarda kamuoyu açıklaması yapmalıdır. Sorun gün içinde devam ederse ÖSYM tercih saatlerini uzatabilir." uyarısında bulunuyor. 

Bugün yaşanan sorun osym.gov.tr ana sayfa ana domaininden kaynaklanmıyor. Sorun ÖSYM'nin aday işlemleri sistemi olan http://ais.osym.gov.tr sayfasına erişimle ilgili herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor. Sadece kullanıcı adı ve şifre girişinde adaylar şu iletiyi alıyor:

"The transaction log for database 'adaykayit' is full. To find out why space in the log cannot be reused, see the log_reuse_wait_desc column in sys.databases" 

Bu haber toplam 25888 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum