1. HABERLER

  2. REHBERLİK

  3. OKS ikinci yerleştirme sonuçları 15 Ağustos’ta

OKS ikinci yerleştirme sonuçları 15 Ağustos’ta

Milli Eğitim Bakanlığı, boş kontenjanlar için yapılan başvuruları değerlendirdikten sonra 15 Ağustosta 2. yerleştirme sonuçlarını ilan edecek

A+A-

AKŞAM - Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme Sınavı (OKS) 2. yerleştirme için 6 Ağustos’ta başlayan başvuru süresi dün sona erdi. OKS 1. yerleştirme sonuçlarına göre okullara yapılan kayıtlardan sonra boş kalan kontenjanlara 2. yerleştirme gerçekleştirilecek. Okullara göre boş kontenjanlar www.meb.gov.tr internet adresinden görülebiliyor. 1. yerleştirme sonucunda herhangi bir okula yerleşmeyen adaylar, 2. yerleştirme için başvuru yapabildiler.

2.YERLEŞTİRME

Milli Eğitim Bakanlığı, boş kontenjanlar için yapılan başvuruları değerlendirdikten sonra 15 Ağustosta 2. yerleştirme sonuçlarını ilan edecek. 2. yerleştirme kayıtları 16-22 Ağustos arasında yapılacak ve 23 Ağustos’ta yeniden boş kalan kontenjanlar açıklanacak.

YENİ UYGULAMA

Bu kontenjanlar için de 24-25 Ağustos’ta “tercihte yükselme’’ başvurusu alınacak ve 1 Eylül’de sonuçlar duyurulacak. 2-4 Eylül arasında da tercihte yükselme sonucunda yerleşmeye hak kazanan adayların kayıtları yapılacak.

Bu haber toplam 2990 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.