1. HABERLER

  2. GENEL-SAĞLIK

  3. Ofis ortamında göz bozan 6 tehlike

Ofis ortamında göz bozan 6 tehlike

Göz rahatsızlıklarının görülme sıklığı, çalışma hayatıyla birlikte artıyor. Acıbadem Maslak Hastanesi ve Bağdat Tıp Merkezi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Gülbin Saltık, rahatsızlıklara yol açan 6 faktörü şöyle sıralıyor:

A+A-

BİLGİSAYAR KULLANIMI
Uzun süre bilgisayar ekranına bakanlar, göz kuruluğu riskiyle karşılaşıyor. Göz kırpıldıkça kapakların, gözü temizleme ve nemlendirme fonksiyonu azalıyor. Gözde yanma, kızarıklık, batma ve kaşıntı ortaya çıkıyor.

KLİMANIN AÇILMASI
Yaz-kış sürekli çalışan klimalar ve penceresi açılmayan plaza ortamları genel vücut sağlığı üzerinde olduğu kadar gözlerde de ciddi sorunlara yol açabiliyor. Gün sonuna doğru gözde kuruluk bulguları ortaya çıkabiliyor. Ofis ışıklandırması, duvar rengi gibi detaylar da çalışanın göz sağlığını etkiliyor.

HASSASİYET
Gözlerin yakına netlik yapması için gerekli olan, içe doğru hareketine 'konverjans' adı veriliyor. Sürekli yakın mesafeye odaklanarak çalışmak zorunda olan ofis çalışanlarındaki konverjans yetmezliği durumunda, ağrı, sulanma ve aşırı hassasiyet oluşabiliyor.

BULAŞICI HASTALIKLAR
Özellikle kış aylarında 'adenorviral konjonktivit' gibi bulaşıcı göz hastalıkları, çalışanların sağlığını tehdit ediyor. Havalandırması ortak olan ofis ortamlarında daha kolay yayılan konjonktivitler, ortak havlu kullanımıyla bile bulaşıyor.

UZAĞA BAKMAK
Gözlerin aşırı yorulmasıyla ortaya çıkan şikayetlere 'astenopik şikayetler' deniyor. Sürekli uzağa bakarak, yoğun konsantrasyonla çalışan kişilerde odaklanma sorunları, boyun ağrıları ve gözlerde kanlanma görülüyor.

Bu haber toplam 2615 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.