Migren nörolojik bir hastalık!
Yayınlanma:
Uzmanlar, migrende tedaviden çok, atak öncesi korunmanın daha önemli olduğunu açıkladı...
Migren hastalığının çoğunlukla ataklar haline gelen bir baş ağrısı olduğu belirtilerek, eskiden bir baş ağrısı olarak görülen migren hastalığının şimdilerde başlı başına nörolojik bir hastalık olarak kabul edildiği vurgulandı.
Nöroloji Uzmanı Dr. Derya Seçkin, migren hastalığı hakkında yaptığı açıklamada şöyle konuştu:
"Migren rahatsızlığında tedaviden çok atak öncesi korunma çok daha önemlidir. Migren hastalarının yaz aylarında sıcak havalara çok dikkat etmeleri gerekmektedir. Sıcak havalarda çok uzun süre güneşte gezmemek ve bol bol su içmeleri önemlidir. Uyku düzeni çok önemlidir. Gündüz saatlerinde uyumaya alışkın değillerse uyumamalıdırlar. Aç kalmamaları ve ara öğünleri atlamamaları çok önemlidir. Bazı yiyeceklerden migren hastaları etkilenebilir. Hastalar daha iyi bilirler ama dondurma, çilek, çikolata gibi bazı yiyecekler migreni aktivite edebilir."
Migrenin halk arasında tek taraflı baş ağrısı olarak bilindiğini, ancak her zaman tek taraflı olarak karşımıza çıkmayıp iki taraflı da olabileceğini belirten Seçkin, "Ağrıya genellikle bulantı ve kusma eşlik eder. Çok şiddetli ataklarda göz önünde kararmalar, parlak cisim uçuşmaları eşlik edebilir. Genellikle çok şiddetli ağrılardır ve birkaç gün sürebilir" dedi. İHA
Bu haber toplam 3121 defa okunmuştur
Genel-sağlık
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.