1. HABERLER

  2. GENEL-SAĞLIK

  3. Lösemi Kanserini 4 Yaşında Yendi

Lösemi Kanserini 4 Yaşında Yendi

Samsun’da 4 yaşındaki Eylül Ilgın Akça, 2 yaşında yakalandığı kan kanserini yenerek sağlığına kavuştu.

A+A-

4 Yaşında ve kanseri Yendi 

 Samsun'da 4 yaşındaki Eylül Ilgın Akça, 2 yaşında yakalandığı kan kanserini yenerek sağlığına kavuştu. 


 2008 doğumlu Eylül Ilgın Akça, 2010 yılında iki yaşına gelmeden akut lenfoblastik lösemi (kan kanseri) tanısı konuldu. 2.5 yıllık uzun tedavisini Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çocuk Hematoloji Bilim Dalı ile Medical Park Samsun Hastanesi Çocuk Hematoloji bölümlerinde sürdürdü. 


 Tedavisi konusunda çok hassas davranan annesi Güler Akça ve babası Muzaffer Akça, "İki yaşına gelmeden lösemi hastalığına yakalanan evladımız için çok endişelendik. 2.5 yıllık tedavi süresince tüm tedavilerimizi aksatmadan zamanında geldik. Hocalarımızın verdikleri ilaçları titizlikle kullandık, artık tedavimiz bitti. Bu süreçte destek veren tüm doktor-hemşire ve sağlık çalışanlarına, bölgemizde hizmet veren bize hep destek olan LÖSEV ve LÖSAM derneklerine çok teşekkür ederiz" dediler.


 Doç. Dr. Tunç Fışgın, "Çocukluk çağı lösemilerinde tedavi oranları yükseliyor. Burada önemli olan hekim-hasta ve ailenin sürekli iletişim halinde olmaları, tedavi protokollerine uyum ve ilaçların düzenli kullanılmasıdır" şeklinde konuştu.


 Doç Dr. Emel Özyürek, "Uzun tedavi süreçlerinde aileyi mutlaka sosyal anlamda desteklemek gerekiyor. Derneğimiz LÖSAM ve bölgede hizmet veren diğer kuruluş LÖSEV bu destekleri yerine getiriyorlar" şeklinde konuştu.


 Uzm. Dr. Hakan Özcan, Eylül Ilgın Akça'nın tedavisinin sağlıkla sonuçlanması nedeniyle küçük bir parti düzenlediklerini ifade ederek, "Hastane olarak malign hastalığı olan çocuklara hizmet vermekten ve onları mutlu görmekten büyük sevinç duymaktayız. Medical Park Samsun Hastanesi olarak bu konudaki yatırımlarımız ve büyümemiz devam edecektir" açıklamasında bulundu.


 Sağlığına kavuşan Eylül, "geçmiş olsun" pastasını keserek herkese servis yaptı.



İHA
Bu haber toplam 4062 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.