1. HABERLER

  2. GENEL-SAĞLIK

  3. Kronik ağrılar tarihe karışıyor

Kronik ağrılar tarihe karışıyor

Ağrı genleri mutasyona uğramış aileyi inceleyen bilim insanları, öldürücü ağrılar yaşayan hastalara yan etkisi olmayan genetik biyoteknolojik ilaç keşfetti

A+A-

Bilim insanları dinmeyen ağrıya çareyi genlerde buldu. Arjantin'de "ağrı" genleri mutasyona uğramış bir ailenin genleri üzerinde yapılan gen çalışmaları kanser, diyabet, nöropatik, romatizmal ağrılara kimyasal ilaç olmadan biyoteknolojik ilaçla çözüm buldu. Araştırma sonuç verirse kanser hastaları için morfin gibi ilaçlar ile dinmeyen ağrılar tarihe karışacak. İlacın, ayda bir kez kullanılarak ağrıyı kesmesi bekleniyor.

TIP DÜNYASI ŞAŞKIN

ABD'li biyoteknoloji firması Amgen, sıra dışı ağrı kesici buluşuyla tıp dünyasını şaşırttı. ABD'de Harvard ve MİT'den araştırmacıların yer aldığı Amgen laboratuvarlarında, kanser, migren, romatizma gibi öldürücü ağrılar yaşatan hastalara hiçbir yan etkisi olmayan genetik biyoteknolojik ilaç bulundu. Amgen Nörobilim Başkan Yardımcısı John Dunlop şunları kaydetti: "Bu ailenin genlerinde bir mutasyon olduğunu tespit ettik. Ağrı iletkenleri arasında bir blok var. Bu fikirden yola çıkarak ağrı iletkenleri arasında canlı hücre proteinlerinden oluşan bir biyolojik ilaçla blok konularak kronik ağrıları yok ettik. Ağrı atağı gelmeden ayda bir kez kullanılan ilaç ağrıyı hiç yaşatmıyor."

Bu haber toplam 2979 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.