1. HABERLER

  2. GENEL-SAĞLIK

  3. Kanser'de Haplı Tedavi Devri Başladı!

Kanser'de Haplı Tedavi Devri Başladı!

Dünya çapında tanınan Türk profesör Mustafa Camgöz, kansere karşı şimdiye kadar olan bütün tedavileri saf dışı bırakacak yeni bir buluş gerçekleştiğini açıkladı.

A+A-

Dünya çapında tanınan Türk profesör  Mustafa Camgöz, kansere karşı şimdiye kadar olan bütün tedavileri saf dışı bırakacak yeni bir buluş gerçekleştiğini açıkladı. Kemoterapiyi bile geride bırakacak bu yöntemde ‘hap’ şeklinde ve ucuza mal edilecek yeni bir ilaç bulundu.

 Londra Imperial College Kanser Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Mustafa Camgöz tarafından yapılan son açıklamaya göre, kansere yeni ve kalıcı bir çare bulunduğu belirtildi. Profesör Camgöz açıklamasında yeni bulunan bu hap sayesinde kanseri yok etmek yerine bu hastalıkla birlikte ‘yaşanabilir’ hale getirmeyi amaçladıkalrını aktardı.

 Prof. Camgöz yaptığı basın açıklamasında kanser hastalığında ölüme neden olan şeyin kanserli hücrelerin dağılmasından dolayı olduğunu ve buna karşı tümörlerin yayılmasını önlemeyi hedeflediklerini belirtti. Cingöz; “Böylece kanseri ölümcül hastalık olmaktan çıkarıp, 'birlikte yaşanabilir' bir kronik hastalık haline getirmeyi hedeflendik. Bu yeni nesil ilaçlarla kanser, diyabet, astım, kalpte ritim bozukluğu gibi ciddi, ancak 'birlikte yaşanabilir' hale gelebilecek" dedi.

 12 yıldır çalışmalarına devam ettiklerini belirten Camgöz, bu tekniği ortaya çıkartırken özellikle kendi uzmanlık alanı olan nöroloji ve onkolojiyi birleştirdiklerini ve kanserin yeni bir resmini bulduklarını açıkladı. Bu çalışma sonucu yayılan kanser hücrelerinin aşırı yoğun elektrik sinyalleri yaydığını keşfettiklerini ve bulunan bu yeni ilaç sayesinde hiperaktif tümörleri bloke ettiklerini belirtti.

 Prof. Camgöz açıklamasında müjdeli haberide vererek bu ilacın çalıştığı Imperial College'da geliştirildiğini, patentlendiğini ve yaklaşık 5 yıl içinde de sonuçlarını görmeye başlanacağını söyledi.

Bu haber toplam 3755 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.