1. HABERLER

  2. GENEL-SAĞLIK

  3. Her Derde Deva Müzik

Her Derde Deva Müzik

Van'da kanser hastalarının motivasyonu için düzenlenen müzik programında, Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde eğlenen hastalar, sıkıntılarından bir nebze de olsa kurtulma olanağı buluyor.

A+A-

2011 yılından önce kemoterapi ve radyoterapi hizmetlerinin bulunmadığı kentte, açılan onkoloji klinikleriyle hastalara en iyi hizmet sunuluyor. Gerek kamu gerekse özel hastanelerde açılan onkoloji klinikleri, Van ve çevre illerde yaşayan kanser hastalarını tedavi için il dışına gitmekten kurtardı. Özel Van İstanbulHastanesinde tedavi gören kanser hastaları da doğunun birçok ilinde bulunmayan sağlık hizmetlerinden yaralanma şansına sahip.  

Çiçek isimlerinin verildiği servislerde, tek kişilik odalarda tedavi gören hastalar için büyük kentlerdeki tedavi olanaklarını aratmayan imkanlar sunuluyor ve hastalar için müzik programları dahil birçok sosyal aktivite düzenleniyor. Hastanede kendileri için hazırlanan müzik eğlence programında gönüllerince eğlenme fırsatı bulan hastalar, doktor ve diğer sağlık personelleriyle halaylar çekerek hastalığın verdiği olumsuzlukları da üzerilerinden atma fırsatı buluyor.  

Hastalar için özel etkinlikler düzenleyen Onkoloji Uzmanı Dr. Doğan Koca, yaklaşık bir yıldır Doğu Anadolu Bölgesinin tek özel onkoloji kliniğinde medikal onkolog olarak hizmet verdiğini belirtti. "Hastaların sadece kemoterapi ve radyoterapi tedavilerini yapmıyor, onların psikolojik durumlarıyla da ilgileniyoruz" diyen Koca,"İnsanoğlu biyo-psiko-sosyal bir varlık. Onların ruh durumlarının iyi olması bizim açımızdan önemli. Bu hastaların tedavi uyumlarını da artırıyor. Müzik tedavisi aslında Hipokrat zamanından beri bilinen bir şey. Biz burada müzik terapisi uygulamıyoruz, hastaların bir süre güzel vakit geçirmesini sağlıyoruz. Bu etkinlikle insanların gönlüne, kalbine inmeye çalışıyoruz. Biz doktorlar gerçekle ve doğruyla ilgileniriz. Hakikat ile ilgilenirseniz o insanları kendinizden görürsünüz. Böylece o insanlar da sizi ve verdiğiniz tedaviyi çok kolay kabul eder. Tedaviden daha çok fayda görür ve bu bize olumlu yansır. Hastalarımız bu etkinlikten çok memnun." dedi.  Doğudaki insanların geçmişte tedavi için büyük kentlere gittiğini anımsatan Dr. KocaVan'da da en iyi şekilde sağlık hizmeti verdiklerini kaydetti. 

Bu haber toplam 4667 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.