Fraxileveling Yöntemi İle Sivilce Tedavisi
Aktüel Psikoloji / Haber Merkezi
Ergenlik çağının en sık rastlanan cilt problemi olan akne bazen tedavisi zor ve uzun süren bir sorun haline gelebilir. Dönemsel bir problem olmasına rağmen, ergenlik dönemi geçse bile akne yirmili yaşların sonuna kadar devam edebilir. Tedavisinin zorluğunun ötesinde yaşam boyu kalıcı olabilen akne izleri kişileri sosyal ortamlarda psikolojik yönden ciddi biçimde etkilemektedir.
Memorial Ataşehir Tıp Merkezi Dermatoloji Bölümü’nden Uz. Dr. Aylin Kalaycıyan, “Fraxileveling yöntemi” ile sivilce izlerinin tedavisi hakkında bilgi verdi.
Mucizevi yöntemin adı Fraxileveling
Fraxileveling farklı dalgaboylarındaki lazer ışınlarının kombine kullanıldığı çok safhalı bir metoddur. Akne izleri “postinflamatuvar pigmantasyon” olarak adlandırılan morumsu kahverengi lekeler şeklinde olabileceği gibi; gözeneklerde aşırı genişleme, çukur ve çöküntü şeklinde de olabilir. Kalıcı izlerde sorun sadece deri yüzeyindeki renk veya seviye farkı değildir. Esas problem, alttaki bağ dokusunda yanlış yapılanma sonucu gelişen kabalaşma, elastikiyet kaybı ve çekintilerdir. Bağ dokusu yeniden yapılandırılmadıkça akneye bağlı izler tam olarak yok edilemez. Örneğin akne sonrası yüzünde renk ve seviye farklılıkları bulunan bir hastada kimyasal peeling gibi sadece yüzeyi etkileyen bir yöntemle tatmin edici bir sonuç almak mümkün değildir. Lazer ışını, çeşitli dalgaboyları ve farklı frekanslarda, derinin istenilen seviyesine etki etme imkanı sağlayan bir yöntemdir. Ayrıca yoğun tedavi gerektiren hastalarda, istenilen etki, seanslara yayılıp hastanın sosyal olanaklarını zorlamadan da gerçekleştirilebilir.
Cilde kötü bir görünüm veren geniş gözeneklerden eser kalmıyor
Kıl folikülleri olarak adlandırdığımız gözenekler normal anatomik yapılardır ve arzu edilenin aksine yok edilmeleri mümkün değildir. Ancak Fraxileveling tedavisi ile boyutları küçültülebilir. Gözeneklerin genişlemesine neden olan temel etmen etrafındaki bağ dokusunun kabalaşması ve yoğunlaşmasıdır. Bağ dokusunda yeniden yapılandırma gerçekleştiğinde gözenekler normal boyutlarına indirgenebilmektedir.
Genetik özellikler tedavi sonucunu etkilemektedir
Tedavinin sonucunu etkileyen faktörlerin en önemlisi genetik özelliklerdir. Organizma bağ dokusunu yeniden yapılandırırken, hastanın derisindeki üretim kapasitesi ve kalitesi çok önemlidir ve hastalar arasında alınan farklı sonuçların en büyük nedenidir. Genetik özelliklerin dışında hastanın yaşantısındaki bazı faktörler, örneğin; hastanın sigara içmesi, yaşam boyu almış olduğu yoğun ultraviyole miktarı, ileri yaş, kadınlarda menopoz sonrası dönem, diyabet veya insülin direnci gibi elverişsiz bağ dokusu zemininin varlığı tedaviyi olumsuz etkileyebilmektedir. Tedaviden maksimum etkiyi almak üzere diyetin düzenlenmesi, destek tedavilerin kullanılması gibi yapılabilecek bazı değişiklikler de bu tedavi şeklinin bir parçasıdır.
Pürüzsüz bir cilde 1-5 seansta kavuşabilirsiniz
Hastaların akne izlerinin şiddetine göre tedavi 1-5 seans arasında olabilmektedir. Seanslar arası ortalama 2-3 haftadır. İşlem esnasında, hasta hazırlandıktan sonra, hastanın ihtiyacına göre farklı dalgaboylarındaki lazer ışınları ile yüz bölgesi taranır. Her bir tarama 5-10 dk sürer. Çekintiler ve çukurlanmalar var is o alanlarda bağ dokusuna yoğunlaşılır. Tedavi sonrası yeniden yapılanmayı güçlendirecek pansuman yapılır ve hastaya yine evde kullanması amacıyla harici ve destek ürünleri önerilir. Seans sonrasında, tedavinin şiddetine bağlı olarak değişen miktarda kızarıklık, sulantı, yanma ve kabuklanma gerçekleşebilir. Hastalar kesinlikle doğal veya yapay güneş ışınlarından korunmalıdır. Yoğun tedavi seansları sonrasında 1-2 gün hastanın tedavi edilen bölgeyi enfeksiyondan koruması gerekmektedir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.