Evde yapabileceğiniz 5 sesle şifa terapisi

Evde yapabileceğiniz 5 sesle şifa terapisi
Antik çağlardan beri kullanılan sesle şifa terapisi zihinsel, fiziksel ve ruhsal hastalıkları tedavi edebilir. Ayrıca son araştırmalar müziğin anksiyete ve depresyona da iyi geldiğini gösterir. Peki, sesle şifa terapisi nedir, sesle şifa terapisi nasıl ya

 Sizin için evde yapabileceğiniz 5 sesle şifa terapisi hazırladık.Dünya üzerindeki her şeyin kendine özgü bir titreşimi vardır. Zamanla stres, şehir yaşamı, hava kirliliği, doğadan uzak yaşama gibi sebepler vücudumuzun titreşimini bozup hastalıklara sebep olabilir. Bu durumlarda antik çağlarda sesle şifa terapisi kullanılırdı. Yavaş yavaş alternatif tıp öncülüğünde tekrar kullanılmaya başlayan sesle şifa terapisi bedenen ve ruhen sizi daha iyi bir yere taşıyabilir. Ayrıca uygulaması için illa uzmanlara ihtiyacınız yok. Sizin için evde yapabileceğiniz 5 sesle şifa terapisi hazırladık. Sesle şifa terapisi nedir, sesle şifa terapisi nasıl yapılır? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimize göz atın. İşte evde yapabileceğiniz 5 sesle şifa terapisi…

Sesle şifa terapisi nedir?

Sesle şifa terapisi, vücuttaki titreşimlerin çeşitli seslerle dengelenerek olması gereken seviyeye getirilmesidir. Vücudumuzdaki her organın kendine özgü bir titreşimi vardır. Bu titreşim bozulduğu zaman ses terapisi kullanılarak olması gerektiği hale geri döndürülebilir.

Hızlı tempolu bir şarkı dinlediğiniz zamanlarda nasıl hissettiğinizi hayal edin? Ya da depresif ve üzüntülü bir şarkıda? Sesin ruh haliniz üzerindeki etkisi tartışılamaz. Farklı titreşimdeki sesler size farklı duygular yaşatır. Hızlı, canlı bir müzik modunuzu ve enerjinizi yükseltirken, dinlendirici bir müzik sizi sakinleştirir ve negatif enerjiden arındırır. Sesin beyin dalgaları, nabız ve solunum hızını etkileme gücü vardır.

 

Evde yapabileceğiniz 5 sesle şifa terapisi

Sesli çanak 

Sesli çanaklar Buddha zamanında Budistlerin meditasyon sırasında daha derine inebilmeleri için kullanılırdı. Sesli çanaklara tokmakları ile vurulduğunda çıkan ses ruhu besleyen titreşimler yaratır. Sesli çanak kullanımı çakraları açarak vücudun enerji seviyelerini düzenler.


sound-healing-tibetan-singing-bowls.jpg


Tingsha

Tingsha, deri bir kordonla bağlanmış iki küçük zilden oluşur. Bu iki küçük zil deri kordonun yardımıyla birbirlerine çarptırıldığında ortaya tiz bir ses çıkar. Bu titreşimlerin havayı temizlediği ve iyileşme için gerekli atmosferi yarattığı söylenir. Geleneksel sesle şifa terapisinde tingshalar sesli çanaklar ile birlikte kullanılır.


tingshaws_nomita.jpg


Kendi sesiniz

En kullanışlı ve hemen elinizin altında bulunan ses şifa araçlarından biri de sizin kendi sesiniz. Sesinizin güzel olup olmaması önemli değil. Enerji seviyelerini dengelemek, rahatlamak ve duyularınızı açmak için kendi sesinizi kullanabilirsiniz. Vücudunuzdaki her çakranın ihtiyacı olan titreşimi çıkarma gücüne sahipsiniz.

Kök çakra için umm sesi
Sakral çakra için ouu sesi
Karın çakra için ooo sesi
Kalp çakra için ağğ sesi
Boğaz çakra için aay sesi
Üçüncü göz çakra için eyy sesi
Taç çakra için iii sesini tekrarlayın.

Anksiyete, stres, acı, yaralanma ya da hastalık sırasında kendi enerjinizi bedenin en çok ihtiyacı olan kısımları yönlendirmek için bu sesleri kullanabilirsiniz.


yoga-nedir-nasil-yapilir.jpg


Solfeggio frekansları

Solfeggio frekansları eski zamanlarda kutsal müziklerde kullanılan ve Tanrı ile insanı birleştirdiğine inanın 6 notalı bir ölçektir. Bu notalar uyum içinde söylendiğinde beden,zihin ve ruhunuzu dengelediğine, enerjinizi temizlediğine inanılır. Sizde internetten Solfeggio frekansı ile oluşturulmuş sesler dinleyerek sesle şifa terapisi yapabilirsiniz.


3507g5r5rnf45_1.jpg


Doğa sesleri

Doğanın iyileştirme gücü sadece temiz havayla sınırlı değildir. Yağmur ormanları, rüzgar sesi, kuş cıvıltıları gibi doğa sesleri size stres ve gerginlikten anında arınma sağlayabilir. Bir parka ya da ormana gidin ve doğanın sesleri arasında ne kadar iyi hissettiğinizi görün.

Kaynak:Milliyet

Bu haber toplam 5036 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.