1. HABERLER

  2. PSİKİYATRİ

  3. Dünya Psikiyatri Birliği Yönetiminde Bir Türk Doktor

Dünya Psikiyatri Birliği Yönetiminde Bir Türk Doktor

Dünya Psikiyatri Birliği (WPA, World Psychiatric Association) Genel Sekreterliğine Türkiye’den , Psikiyatri uzmanı, Doç. Dr. Levent Küey seçildi.

A+A-

SAGLİGİNSESİ.COM - Dünya Psikiyatri Birliği (WPA, World Psychiatric Association) Genel Sekreterliğine Türkiye’den , Psikiyatri uzmanı, Doç. Dr. Levent Küey seçildi. Kanada ve Nijerya’dan gösterilen iki adayla yarışan Küey, seçimleri diğer iki adayın aldığı oyların toplamından daha fazla oy alarak kazandı. Böylelikle, ülkemizden ilk kez bir psikiyatr Dünya Psikiyatri Birliği Yönetim Kuruluna seçilmiş oldu.

Dünya Psikiyatri Birliği tüm dünyadan 130 ülke psikiyatri birliklerinin üyesi olduğu, tıp alanındaki en yaygın, güçlü meslek örgütlerinden biridir. Dünyada ruh sağlığının geliştirilmesi, ruhsal sorunların çözümünde mesleki dayanışma ve birliğin geliştirilmesi, eğitim, araştırma ve klinik uygulamalarda etik değerlerin yüceltilmesi gibi amaçları bulunmaktadır.

Levent Küey, Uluslararası temsil gücü ve tıp ve psikiyatri alanındaki saygınlığı açısından Dünya Psikiyatri Birliği’nin önemine değinerek ülkemizden bir bilim insanının bu göreve seçilmesinin kendisi ve Türkiye psikiyatri topluluğu açısından büyük bir onur olduğunu söyledi.

Bu haber toplam 8643 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.