1. HABERLER

  2. KİŞİSEL GELİŞİM

  3. Cinsel İçerikli Mesajlar Yaygınlaştı

Cinsel İçerikli Mesajlar Yaygınlaştı

Cinsel içerikli mesajlaşma üzerine yapılan bir araştırma çarpıcı gerçekleri ortaya koydu.

A+A-

Cep telefonu aracılığıyla çıplak ya da cinsel içerikli fotoğraflarını birbirlerine gönderen gençlerin sayısı her geçen gün artıyor. ABD'de Pew Reserch Center tarafından 800 genç arasında yapılan bir araştırmaya göre "sexting" adı verilen cinsel içerikli fotoğraf barındıran mesajların giderek popülerleştiği ortaya çıktı.

Araştırmaya katılan 12-17 yaş arasındaki gençlerden %4'ü çıplak ya da yarı çıplak fotoğraflarını çekerek mesajla bir başkasına gönderdiklerini söyledi. %15'i ise bir başkasının çıplak fotoğrafını içeren mesajlar aldığını belirti.

Araştırmada ortaya çıkan bir diğer ilginç sonuç ise gençlerin bu tür mesajları çok fazla önemsememesi oldu. Bu tür mesajları almanın ve göndermenin büyütülecek bir olay olmadığı yönündeki görüş gençler arasında ağırlık kazandı.

Aynı araşırma 2004 yılında yapıldığında 12 yaşındaki gençlerin sadece %18'i cep telefonu sahibiyken 2009 yılında bu rakam %58'e çıktı. 17 yaşındaki gençlerde de 2004 yılında %63 olan cep telefonu kullanımı bu yıl %83'e çıktı.

Her şeye rağmen şu an dünyadaki pek çok ülkede 17 yaşından küçük birine ait çıplak fotoğraflar bulundurmak cezai yaptırım gerektiriyor.

Bu haber toplam 4458 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.