Bir Ayda 23 Şiddet Olayı

Bir Ayda 23 Şiddet Olayı
17 Eylül-17 Ekim Tarihleri Arasında Yazılı Basına, Okullarda Meydana Gelen 23 Şiddet Olayı Yansıdı.

Eğitim Sen'in yaptığı araştırmaya göre, 17 Eylül-17 Ekim tarihleri arasında yazılı basına, okullarda meydana gelen 23 şiddet olayı yansıdı.

Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, araştırma sonuçlarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, 2007-2008 eğitim öğretim yılının kısa süre önce başlamış olmasına rağmen çok sayıda şiddet olayı yaşandığını kaydetti.

Dinçer'in yaptığı açıklamaya göre, son bir ay içerisinde okullarda meydana gelen ölümlü ve yaralamalı 23 şiddet olayı yazılı basına yansıdı. Bu olaylar arasında, ilköğretim okullarında yaşanan öğrenciden öğrenciye 4'ü bıçakla yaralama, 4'ü darp şeklinde 8 şiddet olayı yer aldı.

Araştırmaya göre, ilköğretim okullarında öğrenciden öğretmene 2 darp olayı, öğretmenden öğrenciye 2 dövme, okul bahçesinde servis araçları şoförlerinin arasında çıkan kavgada bir ölüm ve 1 yaralama meydana geldi. Araştırmada, ortaöğretim kurumlarında öğrenciler arasında yaşanan 6, öğretmenden öğrenciye yönelik yaşanan 3 olayın yazılı basına yansıdığı kaydedildi.

“SONUÇLARINI TARTIŞMAKTAN ÇOK NEDENLERİNİ SORGULAMAK GEREKİR”

Alaaddin Dinçer, okullarda yaşanan şiddet olaylarının yazılı basına yansıyanlarla sınırlı olmadığını belirterek, yaşanan bu olayların çocuk ve gençlerin psikolojisini olduğu kadar eğitim-öğretim sürecinin sağlıklı işlemesini de tehdit ettiğini ifade etti. Dinçer, açıklamasında şunları kaydetti:

“Okullarda yaşanan şiddet olaylarının her geçen gün büyümesi, acil çözüm üretilmediği sürece olayların artarak devam edeceğinin işaretini vermektedir. İlköğretim okulları ve liselerde artan öğrenci kavgaları, öğretmenlerin öğrencilere, öğrencilerin öğretmenlere yönelik şiddet uygulaması gibi olaylar, artık olağan karşılanmaya başlanmıştır. Şiddetin olağan bir olaymış gibi karşılanması, şiddete karşı mücadeleyi olumsuz etkileyecektir.

Son birkaç ayda yaşanan şiddet olaylarının sonuçlarını tartışmaktan çok nedenlerini sorgulamak gerekir. Özellikle son yıllarda toplumdaki gelir adaletsizliğinin ve yoksullaşma oranının artması, göç nedeniyle başta büyük kentler olmak üzere çeşitli yerleşim birimlerinde oluşan kontrolsüz yapılaşma ve yerel düzeyde kendi yönetim düzeneklerini oluşturan mafya benzeri grupların sayısındaki artış, özellikle genç işsizlikteki artış, gelecek kaygısı ve gençler arasında sisteme dönük güvenin aşınması, kültürel yozlaşma ve yabancılaşma, kalabalık sınıflar, yazılı basının ve görsel medyanın şiddet unsurları içeren programlarındaki artış, okullarda şiddeti besleyen en önemli nedenlerdir.”

Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere tüm yetkililerin ve toplumun tüm kesimlerinin şiddet olaylarının yaşanmasında sorumluluğu bulunduğunu savunan Dinçer, sorunun gerçekten çözülmesi için “günübirlik müdahalelerden kaçınılmasını ve uzun vadeli eylem planları yapılmasını” istedi.
 

Bu haber toplam 2739 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.