1. HABERLER

  2. MAKALELER

  3. Bipolar Bozukluk Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Bipolar Bozukluk Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Bipolar bozukluk ne zaman başlar? Bipolar bozukluk ne kadar sıklıkta görülür? Hastalık nasıl seyreder? Bipolar bozukluğun nedeni nedir? Bipolar bozukluk genetik, yani kalıtsal mıdır? İşte Cevaplar

A+A-

ÖNEMLİ - Bu çalışma manik depresif hastalık, iki uçlu ya da iki kutuplu "duygudurum" bozukluğu olarak da adlandırılan bozukluk hakkında hasta ve ailelerine bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır. Hekim görüşmesi yerine geçmez, bu bozukluğun tedavisi için hekiminizle düzenli aralıkla görüşmeniz gerekmektedir.


Doç. Dr. Fisun Akdeniz ve Psk. Dr. Müge Alkan

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Affektif Hastalıklar Birimi


Günlük yaşamda herkesin duygusal dünyasında inişler-çıkışlar olur. Duygularımız öfke, sevinç, üzüntü, coşku, keder, huzursuzluk ve endişe arasında gidip gelir. Ancak bipolar bozuklukta yaşamsal olaylarla kısmen veya tamamen ilişkisiz olarak uzun süren ve yoğun duygudurum değişimleri olur. Bu değişimler düşünceleri, duyguları, fiziksel sağlığı, davranışları ve kişinin işlevlerini, yaşamını etkiler. Yani bipolar bozukluk duygularda, düşüncelerde, enerjide ve davranışlarda aşırı değişikliklerle giden ve tedavi edilebilen bir ruhsal bozukluktur.

bipolar.jpg

 

 


Reklam

Bipolar Bozukluk İçin Psikolojik Destek Merkezi

APAMER Psikolojik Danışmanlık Merkezi

Randevu Hattı: 0212 466 10 50  web: www.apamer.com.tr


Bipolar bozukluk kişinin herhangi bir hatasından ya da kişiliğindeki güçsüzlükten kaynaklanmaz. Tedavi edilebilir tıbbi bir bozukluktur.

Bu haber toplam 599587 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3 4 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
92 Yorum