Bilinçaltı Zihin ve Onu En İyi Açıklayan 7 Alıntı

Bilinçaltı Zihin ve Onu En İyi Açıklayan 7 Alıntı
Bilinçaltı zihin hemen hemen herkesin bahsettiği bir kavramdır. Ancak, çoğumuz gerçek anlamını anlamıyoruz. Ayrıca öneminin de tam olarak farkında değiliz.

Bu nedenle, bize daha fazla netlik kazandırmak için bilinç altını açıklayan bazı sözlere bakmak faydalı olabilir.

Günlük hayatta insanlar yaptığınız herhangi bir şeyi bilinçsizce fark ederler. Bununla birlikte, psikanalizde, bilinçaltı zihin kavramı bundan çok daha öteye gider. Bilinç tarafından bastırılmış anlamı içeren psikolojik bir yapı olarak tanımlanır. Bazı davranışları belirler. Bilinçaltı, rüyalar, hatalar veya Freudyan dil sürçmeleri yoluyla açığa çıkan o tuhaf alt dünyadır.

“Siz bilinçaltınızı bilince dönüştürene kadar, o sizin hayatınızı yönlendirecek ve siz ona kader diyeceksiniz.”

– Carl Gustav Jung

Bu kavram Descartes’ın rasyonalizminden uzaklaşır. İnsanlar hala bilinçaltının ne kadar ileri gittiğini bilmese de, bilinçaltı yine de önemlidir. Bilinçaltını en iyi tanımlayan alıntılardan bazılarına bir göz atalım.

1. Bilinçaltı zihin kavramını tanımlayan en sembolik sözlerden biri

Bilinçaltı hakkında konuşurken, Sigmund Freud’u es geçemeyiz. Psikanalizin babası bilinçaltını inceledi. Bilinçaltı zihin kavramına dair sahip olduğumuz alıntıların büyük bir çoğunluğu ona aittir. Bu en sembolik olanlardan biridir: “Rüyaların yorumlanması; zihnin bilinçaltı aktivitelerine giden kraliyet yolunun bilgisidir.”

Freud’un teorisinden önce, rüyalar dahil olmak üzere bilinçaltı ögelerin çoğu çalışmaya değmeyen konular olarak değerlendirilirdi. Freud, aksine, onların çok önemli olduğuna inanıyordu. Bir kez yorumlandıklarında, bilinçaltı zihne doğrudan erişim sağlayan gizli mesajlar olduklarını bulmuştur.

2. Bilinçaltı zihin ve kader

Freud ve Jung kendilerini klasik psikanalizden uzaklaştırmış olsalar bile, Jung temel kavramlarından uzak durmadı. Bu şu ifadede gözlemlenmiştir: “Kişi aydınlık figürleri hayal ederek aydınlanmaz ama karanlığı bilinçli yaparak aydınlanabilir.”

Freud ise şöyle demiştir: “bilinçaltı kaderdir.” Temelde, bu, bilinçaltı faaliyetlerin eylemlerinizin çoğunu belirlediği anlamına gelir. Hayatınızı, bilinçaltının belirttiği şeylere uyacak şekilde düzenlersiniz.

3. Tekrar

Bilinçaltı, deneyimlerin tekrarlanmasında kendini gösterir. Genel olarak “aynı engele birçok defa takılmak” diyoruz. Bu olduğunda, bilinçsiz bir kararlılık söz konusudur.

“Hayatımızda olan her şey bilinçaltına bağlıdır. Bunun nedeni, her şeyden öte, tekrarlarımızın kalıbı olmasıdır.” Bu Gabriel Rolón alıntısı, bu mekanizmanın doğasını açıklar.

4. Sevgi ve bilinçaltı zihin

Bu, bilinçaltı zihin hakkında bir Erich Fromm alıntısıdır. Sevme korkusuyla çalışan mekanizmalardan birini tanımlar. “Bilinçli olarak sevmemekten korkarken, çoğu zaman gerçek korku, bilinçaltında sevmekten korkmaktır.”

Bu alıntı bilinçli ve bilinçaltı arasındaki dinamiği göstermektedir. Başka biri tarafından sevilmemekten korktuğunuza inanırken, aslında gerçek, sevmekten korktuğunuzdur. Korkunuz aslında kırılganlığınızı açığa vuran bir duyguyu barındırıyor.

5. Bilinçaltı zihin dili

Bu alıntıda, bilinçaltının iletişim açısından bir tanımını görüyoruz. “Zihnimizin neredeyse tamamı bilinçaltıdır. Zihnimizin bu gizemli kısmı ile iletişim kurmayı öğrenmeliyiz. Kendi dili vardır ve semboller bu dili kullanmamıza yardımcı olur.” Bu Elsa Punset alıntısı, bilinçaltının kodlandığı fikrine atıfta bulunur. Bu alıntı aynı zamanda, bize gösterecek çok şeyi olan, gerçeklikle bağlantı kurmanın önemini vurgulamaktadır.

6. Toplum yalanları

John Grinder şöyle demiştir: “Yaptığımız işlerin çoğunun bilinçli yapıldığına inanan bir kültürde yaşıyoruz. Ancak yaptığımız şeylerin çoğu ve en iyi yaptığımız şey bilinçsizce yapılır. ”

Toplum bize işleri kontrol altında tutmamız ve her şeyi rasyonelleştirmemiz gerektiğini söylüyor. Buna rağmen, derinlerde yaptığımız şeyi neden yaptığımızı bilmiyoruz. Bunun sebebi, eylemlerimizin bilinçaltı tarafından belirlenmesidir.

7. Espri anlayışı

Facundo Cabral’ın alıntılarından biri bilinçaltı ve etkilerini belirli bir biçimde tanımlar. “Şaka bile yapamayacağımı söyleme, çünkü bilinçaltının mizah anlayışı yok! Bunu ciddiye alacak ve bana her seferinde bunu hatırlatacak! ”

Bu alıntı komik olsa bile, iddia ettiği şey ciddidir. Aynı zamanda konuyla ilgili klasik teori ile yakından ilgilidir. Belirli bir biçimde hareket etmenize neden olan bilinçaltı komutlardan bahsediyor.

Bilinçaltı bir gizemdir. Yaptığımız şeyler hem bilincimiz hem de bilinçaltımız tarafından belirlenir. Bu nedenle, bilinçaltı zihne daha derinden dalmak büyüleyici bir maceradır. Ayrıca, gerçekte kim olduğumuzu daha iyi anlamamıza yardımcı olur.

Kaynak

Bu haber toplam 8762 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.