Baba olacaklar, bu yaşa dikkat etsin
Fransa'da yapılan bir araştırma erkeklerin 35 yaşından sonra doğurganlıklarının azaldığını ortaya koydu. Yani özetle erkekler de menopoza giriyormuş. Erkekte sadece doğurganlığın kaybı açısından kullanılan 'menopoz'un yanı sıra cinsel isteksizlik, sinirlilik, halsizlik, aşırı duygusallık, alınganlık, saç yitimi ve kilo alımı gibi hormonlara bağlı olumsuz etkiler de yine 35'ten sonra başlıyor ama bu semptomların tıptaki adı 'Andropoz'. Bilim dünyası kadınların olduğu kadar erkeklerin de biyolojik bir saatleri olduğu ve 30'lu yaşların ortalarında teklemeye başladığı yönünde kanıtlara ulaştıklarını açıkladı.
GEBELİK VE BABANIN YAŞI
Fransa'daki bir tüp bebek merkezinin çocuk sahibi olmada güçlük çeken çiftler üzerinde yaptığı araştırmaya göre, babanın 40 yaşın üzerinde olması, annenin gebe kalma şansını yok edecek kadar azaltıyor. "Eylau" adlı merkezden Stephanie Belloc, annenin yaşının gebelikte önemli olduğunun bilindiğini, ancak ilk kez babanın yaşının da anneninki kadar önemli rol oynadığının görüldüğünü belirtti.
2002-2006 yıllarında, aşılama yöntemi uygulanmış 12 bin 200 çifti gözlemleyen araştırmacılar, annenin yaşının gebe kalma ihtimaliyle yakından bağlantılı olduğunu (30 yaşından önce gebe kalma oranı yüzde 14.5, 42 yaşından sonra yüzde 8,9) ve düşük oranında da rol oynadığını (30 yaşında önce yüzde 11.1, 42 yaşından sonra yüzde 46.4) belirledi.
40'INDA İŞ BİTİYOR
Belloc, erkeklerin 40 yaşın üzerinde olmasının olumsuz etkilerinin görüldüğünü ve düşük oranının arttığını vurguladı. Gebe kalma oranı, babanın yaşı 30'un altındayken yüzde 12.3, 45'in üzerindeyken yüzde 9.3, düşük oranı ise babanın yaşı 30'un altındayken yüzde 13.7 ve 45'in üzerindeyken 32.4 olarak hesaplandı. Biyolog Belloc, araştırmanın ilk kez babanın yaşı ve aşılama yönteminin sonucu arasında sıkı bir bağ olduğunu gösterdiğine dikkati çekti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.