1. HABERLER

  2. GENEL-SAĞLIK

  3. At Kuyruğu Saça Birebir

At Kuyruğu Saça Birebir

Saçtaki protein oluşumunun kaynağı silisyumu en fazla barındıran bitki olan At kuyruğundan üretimi yapılan şampuan kısa sürede çok büyük ilgi gördü.

A+A-

Saçtaki protein oluşumunun kaynağı silisyumu en fazla barındıran bitki olan At kuyruğundan üretimi yapılan şampuan kısa sürede çok büyük ilgi gördü.

 

Uzmanlara göre günde 50-100 arası saç telinin dökülmesi olağan. Şayet bundan çok olduğunu hissediyorsanız bir çözüm aramaya başlamakta fayda var. Dış görünüşü etkileyen bu arıza kişileri psikolojik olarak da zayıf düşürebiliyor. 


Stres ve bazı deri hastalıklarının yanında, tiroit hastalıkları, protein açığı, düzensiz ve yetersiz beslenme, demir açığı, kanser tedavisi, doğum ertesi süreç, kalıtsal etkenler ve saç koparma hastalığı (trikotiomani) saç dökülmesinin yaygın sebepleri arasında bulunuyor. 


LTS Teknoloji Grup, bu sorundan yola çıkarak şampuanın saçtaki protein oluşumundaki temel maddelerden biri olan silisyumu en fazla barındıran bitki olan at kuyruğundan şampuan geliştirdi. LTS Teknoloji Grup Başkanı Talat Sam, geliştirdikleri Revox adlı at kuyruğu şampuanına kısa sürede çok büyük ilgi geldiğini, ürünlerinin seçkin eczanelerdeki raflarda yerini aldığını ortaya koyarak, şunları belirtti: 


"At kuyruğu içerdiği bir çok fazla değişik minerallere ilaveten, doğada en fazla silisyum barındıran bitkilerden biri. Silisyum saçı güçlendirir, dökülmeyi azaltır ve saç çıkmasını tetikliyor. İlave olarak yıpranmış saçları tamir etmede, uzun vadede kalıcı parlaklık kazandırmada, kepek azaltmada ve saç kırılmalarında pozitif etkileri gözlendi. 'Yaşayan fosil' olarak da önde gelen at kuyruğu, Kuzey Kutbunun ılıman ve sıcak iklimlerinde Asya, Avrupa, Kuzey Amerika ve Kuzey Afrika’da sulak çayırlar ve su kıyılarında yetişiyor, çok fazla senelik, otsu ve çiçeksiz bir bitki. Boyu yaklaşık olarak 2 metreye kadar çıkmasına karşın, eğer tedavi amaçlı kullanılacaksa bitkinin 25 ile 50 santimetre arasında toplanması öneriliyor. Türkiye’de tarımsal alanlarda ve nemli topraklarda yer alıyor. Biz de bu çok fazla özel bitkiyi laboratuvarımızda tümünün doğal bitki özleriyle bütünleştirip saç dökülmesi sorunu olanların imdadına yetiştik. At kuyruğu adeta doğanın saçlara armağanı. İnternet ve eczanelerdeki satışlarımız her önceki gün artıyor. Teşekkür mesajları ise bizi gelecek çalışmalar için motive ediyor." 

Bu haber toplam 3545 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.