1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANNE-BABA-ÇOCUK EĞİTİM PROJESİ

ANNE-BABA-ÇOCUK EĞİTİM PROJESİ

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) ailelere gerekli olan sosyal, kültürel ve eğitsel desteği sağlamak amacıyla uyguladığı, ''Anne-Baba-Çocuk Eğitim Projesi''ne kadınların katılımı erkeklere göre daha fazla.

A+A-

     TV8 - MEB'in 1998 yılında başlattığı ''Anne-Baba-Çocuk Projesi'', öncelikle kız çocuklarının eğitime katılımı konusunda anne, baba bilincini yükseltmeyi, örgün ve yaygın eğitim programlarıyla daha kısa sürede daha çok anne, baba ve çocuğa ulaşarak eğitim ihtiyaçları için ailelere gerekli olan sosyal, kültürel ve eğitsel desteği sağlamayı amaçlıyor.
 
     

      Projeyle 2006-207 yılında 327 bin 961 kadın, 111 bin 517 erkek olmak üzere 439 bin 536 kişiye ulaşıldı. Projenin başlangıcından bugüne kadar ise toplam 2 milyon 634 bin 650 kişiye eğitim verildi.

      Son beş yıllık verilere göre, kadınların ortalama yüzde 70'i, erkeklerin ise yüzde 30'unun eğitimden yararlandığı görüldü. Projede, kadınların eğitim düzeylerinin yükseltilmesinin yanı sıra toplumda yaşanan sosyo-ekonomik ve kültürel değişimlerin aile üzerinde yaratacağı olumsuz etkilerin önlenmesine yardımcı olunması, aile bireylerinin bilinç düzeyinin yükseltilmesi için çalışmalar yürütülüyor.

      MEB yetkilileri, projede erkeklere ulaşmada güçlüklerle karşılaşılması nedeniyle kamu veya özel kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapılması gerektiğini belirttiler.

      Eğitimlerde, okullarda görevli uzman öğretmenlerin ve yöneticilerin yanı sıra çeşitli kurum, kuruluş ve üniversitelerle işbirliği yapılarak alan uzmanlarının da görev yapabileceği belirtilerek, projenin 2007-2008 eğitim-öğretim yılında sürdürüleceği kaydedildi.

 

Bu haber toplam 13183 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.