1. HABERLER

  2. PSİKİYATRİ

  3. Akıl Hastanesinde, Hasta Artışı

Akıl Hastanesinde, Hasta Artışı

Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Namlı, 2008 yılında hasta sayısında % 10 oranında bir artış görüldüğünü kaydetti.

A+A-

HABERAYRINTI.COM - Nüfusun yüzde 18’inin yaşam boyu en az bir ruhsal rahatsızlık riski altında olduğu Türkiye’deki ruh ve sinir hastalıkları hastanelerinde yataklar dolu.

          570 yatak kapasiteli Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinin doluluk oranı % 90. 500 hasta yatarak tedavi görüyor.
         Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Namlı, 2008 yılında hasta sayısında % 10 oranında bir artış görüldüğünü kaydetti.
         Dr. Namlı’ya göre, artıştaki etkenlerden biri de krizler yani istikrarsız bir yaşam.. insanları bunalıma sürüklüyor.
        Toplumdaki her 4 insandan biri ruhsal bir rahatsızlık sorunuyla karşı karşıya.. Nüfusun yüzde 18’i yaşam boyu bir ruhsal rahatsızlık yaşıyor.
        Türkiye’de en az 800 bin şizofreni hastası bulunuyor. Şizofreni hastalığı aslında genç yaş hastalığı… Hastalığın tedavisi modern tedavi yöntemleriyle mümkün..
      Zamanla kronikleşen ruh hastalıkları nedeniyle hasta yakınları da ilgisizleşiyor. Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde yatan hastaların % 10’nu bu nedenle aileleri tarafından terk edilmiş hastalar oluşturuyor…
Bu haber toplam 5516 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum