1. HABERLER

  2. PSİKOLOJİ

  3. Açıköğretimde Psikoloji Eğitimi İkinci Kez Danıştay'da

Açıköğretimde Psikoloji Eğitimi İkinci Kez Danıştay'da

ÖSYM'nin yayınladığı 2020 YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda İstanbul Üniversitesi'nden sonra Ankara Üniversitesi'nde de açıköğretim psikoloji programının açılacağı açıklandı.

A+A-

ÖSYM'nin yayınladığı 2020 YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda İstanbul Üniversitesi'nden sonra Ankara Üniversitesi'nde de açıköğretim psikoloji programının açılacağı açıklandı. Türk Psikologlar Derneği (TPD), bu kararın da iptali için dava açtı. 

İstanbul Üniversitesi Açık Eğitim Fakültesi'nin yeni akademik yılda Psikoloji Lisans Programı açma kararının ardından, konunun uzmanlarından "psikoloji eğitiminin uzaktan mümkün olmadığı" itirazları yükselmişti. Psikoloji çevrelerinden tepkiler yükselirken, Türk Psikologlar Derneği, kararın iptali için Danıştay'da dava açmıştı.

Bunun ardından, ÖSYM'nin bugün yayınladığı kılavuzda İstanbul Üniversitesi'nin yanı sıra Ankara Üniversitesi'nin de açıköğretim psikoloji programına öğrenci almaya başlayacağı ortaya çıktı.

1-030.jpg

Türk Psikologlar Derneği (TPD) Hukuk Müşaviri Av. Mehmet Ferit Aka, Ankara Üniversitesi'nde de açıköğretim psikoloji bölümü açılmasının yürütmesinin durdurulması ve iptali talebi ile Danıştay 8. Dairesinde dava açtıklarını da sosyal medya hesabından duyurdu. 

2-025.jpg

Öte yandan öğrenciler ve psikologlar da Twitter'da karara itirazlarını duyurmaya devam ediyorlar. 

Kaynak

 

Bu haber toplam 9724 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.