1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. 7. Ulusal Biyolojik Psikiyatri Kongresi

7. Ulusal Biyolojik Psikiyatri Kongresi

7. Ulusal Biyolojik Psikiyatri Kongresi, 02 - 06 Haziran tarihleri arasında Trakya Üniversitesi'nde (TÜ) yapılacak.

A+A-

TÜ Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı ve 7. Ulusal Biyolojik Psikiyatri Kongresi Eş Başkanı Prof. Dr. Ercan Abay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7. Ulusal Biyolojik Psikiyatri Kongresi, Türk Biyolojik Psikiyatri Derneği ile Trakya Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı'nın birlikte düzenledikleri bilimsel bir etkinlik olarak 02 - 06 Haziran 2009 tarihleri arasında Balkan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirileceğini söyledi.

Abay, psikiyatrinin biyolojik temellerinin, güncel bilgiler ışığında öneri ve katkıları ile ele alınacağını anlatarak, şunları kaydetti:

''Kongremizde psikiyatrinin biyolojik temellerini, güncel bilgiler ışığında sizlerin de öneri ve katkıları ile ele alarak gerçekleştirmeyi arzu etmekteyiz. Her kongremizde olduğu gibi bu kongrede de ülkemizin değerli bilim adamlarının yanı sıra yurt dışından davetli konuşmacıları da aramızda görmek için kendileri ile iletişim kurmaktayız.

Ayrıca, Edirne'nin Bulgaristan ve Yunanistan'a komşu olması nedeniyle bu iki ülkenin bilim adamlarının da kongremize katılmasını sağlayarak bilimsel işbirliğini arttırma çabası göstereceğiz.''

Kongreye yazılı davet metninde şu açıklamaya yer verildi.

Değerli Meslektaşlarımız,

7. Ulusal Biyolojik Psikiyatri Kongresi, Türk Biyolojik Psikiyatri Derneği ile Trakya Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı’ nın birlikte düzenledikleri bilimsel bir etkinlik olarak 02-06 Haziran 2009 tarihleri arasında Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi - Edirne'de gerçekleştirilecektir.

Daha önceki kongrelerimizde olduğu gibi bu kongremizde de psikiyatrinin biyolojik temellerini, güncel bilgiler ışığında sizlerin de öneri ve katkıları ile ele alarak gerçekleştirmeyi arzu etmekteyiz. Her kongremizde olduğu gibi bu kongrede de ülkemizin değerli bilim adamlarının yanı sıra yurtdışından davetli konuşmacıları da aramızda görmek için kendileri ile iletişim kurmaktayız. Ayrıca, Edirne'nin Bulgaristan ve Yunanistan'a komşu olması nedeniyle bu iki ülkenin bilim adamlarının da kongremize katılmasını sağlayarak bilimsel işbirliğini arttırma çabası göstereceğiz.

Bildiğiniz gibi bu kongrenin ana özelliklerinden biri olarak, her toplantıyı ülkemizin bir başka güzel şehrinde düzenlemeye özen göstermekteyiz. Böylece, o bölgenin bilimsel ve sosyal etkinliklerini de vurgulamayı amaçlıyoruz. Edirne şehri ve çevresi tarihi yönden çok zengin olan bir yöremizdir. Bu fırsattan yararlanarak, o yöreyi de yakından tanıma fırsatını elde edeceğiz.

02 - 06 Haziran 2009 tarihinde Edirne'de buluşmak üzere, saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz.

Prof. Dr. Bilgen TANELİ
Kongre Eş Başkanı

Prof. Dr. Ercan ABAY
 Kongre Eş Başkanı


Kongreyle İlgili diğer Bilgiler

Bu haber toplam 5905 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.