2011 CV’nizi Bu İşlere Göre Hazırlayın!

2011 CV’nizi Bu İşlere Göre Hazırlayın!
Çevreye duyarlı yeni nesil meslekleri seçen ‘FindtheRightSchool.com’a göre 2011 yılında mavi yakalı istihdamında en çok bu alanların ismini duyacağız…

Eğer sizin işiniz de durgunluk döneminden sonra değerini kaybetmişse gözünüzü 2011 en popüler mesleklerine dikme zamanınız geldi demektir. Öyle ki 2010 içinde popülaritesini yitiren pek çok meslek dalının önümüzdeki yılki iş ilanlarında esamesinin dahi okunmayacağı konuşuluyor.

Şu sıralar Avrupa’da adından çokça söz edilen “sağlıklı iş alanları” hem mobil hem de çevreci meslekleri harmanlayan bir alan. Zira pek çok şirket var olan pozisyonlarını bu yeni trende göre değiştirmeye başladı bile. Özellikle mavi yakalı çalışanların hedef kitlesinde olan bu yeni nesil işlerde çalışmak için kısa dönemli sertifika programlarına gitmek de yeterli…

Tıbbi kayıt teknisyenleri: Hastaların sağlık bilgilerini  - sağlık sektörüne yönelik geliştirilen -  yazılımları kullanarak depolayan tıbbi kayıt teknisyenliği, oldukça dikkat gerektiren bir iş. Yurt dışındaki hastanelerde her geçen gün daha da önem taşıyan bu mesleğin aile hekimliğine başlandığı şu günlerde Türkiye’de de ilgi göreceği tahmin ediliyor. Bilgilerin güvenliğinden de sorumlu olan bu uzmanlar, sağlık merkezlerindeki yazılı kayıt devrinin de kapanması anlamına geliyor. 

HVAC teknisyenleri: Isıtma- soğutma ve klima sistemlerinin bakım onarım işlerini yürüten HVAC teknisyenleri - (Heating, ventilation and air conditioning  - HVAC) enerji tasarrufunun öne çıktığı şu günlerde popülaritesinin arttığı meslek dallarından. Havalandırma sistemleri teknolojisi üreten şirketlerinin düzenlediği kurslara katılarak sahip olunan bir sertifika ise bu sektöre giriş bileti niteliğinde. Küresel iklim değişikliklerine paralel olarak en çok aranan pozisyonlardan biri olan HVAC teknisyenleri, mavi yakalılar için en sık rastlanacak iş ilanları kategorisi arasında…

Kayıt tutucular: Daha çok finansal kayıtları tutan bu meslek dalı aslında çok da yabancı değil. Sadece veri girdisinden sorumlu olan kayıt tutucuların bir muhasebeci gibi çalışmadığını da belirtmekte fayda var. Daha çok muhasebe işlerini outsourse eden şirketlerin ara eleman olarak istihdam ettikleri bu kişilerin meslek lisesi ya da muhasebe sertifika programlarına gitmiş olması yeterli.

Yeşil binalar: Türkiye’de henüz bir karşılığı olmasa da dünyada hızla yayılmaya başlayan yeşil bina sertifikaları, çalışanları çevreye duyarlı olarak geliştirilen yeni teknolojiler konusunda bilgilendiriyor. Sertifika, şirketlerce daha çok bir prestij göstergesi olarak kabul ediliyor. Bu belgenin ileriki dönemlerde hem beyaz hem de mavi yakalılar arasında gittikçe yaygınlaşacağı konuşuluyor.

Kaynak: FindtheRightSchool.com & İş'te İnsan / Sabah

Bu haber toplam 4712 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.