Zumba yaparak 1 saatte 1000 kalori yakabilirsiniz!

Zumba yaparak 1 saatte 1000 kalori yakabilirsiniz!
Son yılların gözde aktivitelerinden biri olan zumba ile hem dansın hem de sporun keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz.

Vücuda form kazandıran ve klasik egzersiz hareketlerini bir kenara bırakan figürleriyle zumba ile günlük hayatın stresinden eğlenceli bir şekilde uzaklaşabilirsiniz. İşte zumbanın vücuda şaşırtıcı faydaları...

Kalori ve yağ yakmanıza yardımcı olur

Zumba, aerobik egzersizlerini ve direnç antrenmanını birleştiren, sizi şekillendiren iki temel unsuru barındıran bir etkinliktir. Kontrollü hareketler ile hızlı, yüksek yoğunluklu kardiyovasküler egzersiz arasında değişiklik yaparak metabolizmanızı artırabilirsiniz. Bu egzersiz, hızınıza ve koyduğunuz çaba miktarına göre, her saatte 300, 600 hatta 1000 kalori yakmanıza yardımcı olur.

Direncinizi artırır

Başlangıçta, sürekli hareketler sizi biraz zorlayacaktır, pratik yaptıkça adapte olacaksınız. Direnciniz artacak ve güzel sonuçlar ile karşılaşacaksınız. Sadece birkaç hafta içinde faydalarını fark etmeye başlayacaksınız

Duruş bozukluklarını düzeltir 

Zumbanın yararları arasında fiziksel sağlığınıza olan katkısı yadsınamaz. Zumba fiziksel bir aktivite olduğu için duruş bozukluklarınızı da zamanla giderecektir. Esneme ve germe hareketleri, zıpmala ve jimnastik egzersizleri ile ideal duruşa zumba sayesinde kavuşabilirsiniz.

Endişeyi azaltır stresi yok eder

Ruh halinizi yükseltmek istiyorsanız, spor salonuna gitmeniz her zaman en iyi fikir değildir. Bu korkutucu ve sinir bozucu bir deneyim olabilir ve genellikle rekabetçi bir atmosfer gibi hissedebilirsiniz. Bununla birlikte, zumba ruh halini iyileştirebilen ve vücuttaki stres hormonlarını ortadan kaldırabilen endorfinlerin ve nörotransmitterlerin salınmasına neden olan bir faaliyettir.

Koordinasyon kapasitesini artırır 

Zumba; farklı koreografileri öğrenip ve pratik yaparsanız, hareketleri koordine etme kabiliyetinizi mükemmelleştirir. Özellikle, düzgün bir rutin gerçekleştirebilecek yetişkinleri destekler.

Güveninizi artırın

Zumba, diğer eğitim rutinleriyle karşılaştırıldığında, sosyal durumlar için güven artırmaya yardımcı olur. Bunun nedeni, eğitime devam ettiğiniz sürece koordinasyonunuzu ve dans hareketlerinizi dramatik biçimde artıracağınız gerçeğidir! Üstelik, ne kadar uzun süre eğitim görürseniz, zumba sınıfınızdaki diğer insanlarla o kadar eğlenirsiniz ve güveniniz de o kadar artar.

Eğitime her gidişinizde, kendi bedeniniz içinde kendinden daha emin ve bir sonraki sınıfınız için daha heyecanlı hissedeceksiniz. Ve hepsi bu kadar değil: artan güven duygusu sizinle kalacak ve etrafınızdakilerle daha kolay sosyalleşebileceğinizi hissedeceksiniz.

Hastalık riskini azaltır 

Zumba vücudunuza direnç kazandırdığı için hastalıklara yakalanma riskinizi de azaltır. İlerleyen yaşlarda şeker, kalp rahatsızlıklarının görülme olasılığını düşürür.

Vücudu tonlama 

Farklı dans adımları, hareketlilik kazanmanıza yardımcı olacaktır. Buna ek olarak, kasları tonlar. Bu nedenle kalça, karın, kol ve bacakların güçlendirilmesi ve şekillendirilmesi idealdir.

Diğer dans branşlarını destekler 

Zumba; modern dans, jive, rock’n roll, hip hop, break dance gibi vücut esnekliğine ve kuvvetine bağlı dansları destekler. Bir nevi spor olarak kabul edilen Zumba sayesinde diğer dansları kolaylıkla yapabilirsiniz. Zumbanın avantajları olarak diğer danslara olan katkısını da gösterebiliriz.

Ne tür bir zumba yapmam gerekiyor? 

Ne tür bir zumbanın sizin için en iyi olduğunu düşünün ve vücudunuza en uygun olanını belirleyin. Bunun için aşağıdaki verilere dikkat edin.

Yeni başlayanlar için zumba: En iyisi zumba fitness, en basit versiyondur ve sınıflar temel ritmlerle öğretilir.

Kalori yakmak için: Zumba tonlama egzersiz, aynı zamanda kollarınızı tonlamaya yardımcı olur. Dambıllar kullanılır.

Strese karşı: Aqua zumba, su içindeki rutinler içerir, aynı zamanda kalori yakarak stresi özgür bırakır.

Çocuklar için: Zumbatomik, 4 ila 12 yaş arası çocuklara yöneliktir.

Yaşlılar için zumba: Zumba gold, hareketlilik seviyenize göre uyarlanmış egzersizlerle yapılır.

Kaynak:Milliyet

Bu haber toplam 2906 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.