1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. YGS'nin Yapılacağı Gün Saatler Değişiyor!

YGS'nin Yapılacağı Gün Saatler Değişiyor!

27 Mart’ta geçilmesi planlanan yaz saati uygulamasının, aynı gün yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) girecek öğrencileri olumsuz etkileyeceği iddia edildi.

A+A-

‘Stres sebebi’

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Başkanı Cem Gülan, “Saatlerin ileri alındığı gecenin sabahında 1,5 milyona yakın öğrenci, hayatlarının belki de en önemli sınavına girecek. Tüm öğrenciler tek tek aranıp uyarılsa bile, mutlaka sorunlar yaşanacak. Öğrencilerin uyku saatleri, kahvaltı saatleri olumsuz etkilenecek” dedi.

Gülan uygulamaya 27 Mart’ta saat 15.00 itibariyle ya da başka bir gün geçilmesini önerdi. Psikiyatri Uzmanı Dr. Suat Sabri Aslan ise uygulamanın öğrencileri strese sokacağını öne sürerek, “Stres sınav başarısını olumsuz etkiler” diye konuştu.

İleri Saate YGS Ayarı

Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla her yıl yapılan ileri saat (yaz saati) uygulaması, 28 Mart Pazartesi günü başlatılacak.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Bakanlar Kurulu kararı uyarınca, 28 Mart Pazartesi günü gece 03.00'ten (pazarı pazartesiye başlayan gece) itibaren tüm yurtta saatler bir saat ileri alınacak.

Saatler, 30 Ekim 2011 tarihinde Pazar günü saat 04.00'te geri alınacak.

ÜNİVERSİTE SINAVINA GİRECEKLER İÇİN PAZARTESİYE ALINDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının önerisi ile ileri veya geri saat uygulamasına normalde her yılın Mart ve Ekim ayının son pazar günü (cumartesiyi pazara bağlayan gece) başlanıyordu. Bu yıl Mart ayının son pazar günü aynı zamanda Yüksek Öğretime Giriş Sınavı (YGS) yapılması nedeniyle öğrencilerin bu durumdan etkilenebileceği gündeme geldi.

Bakanlar Kurulunun değerlendirilmesi üzerine YGS sınavı nedeniyle bu yıl pazar gününü pazartesi gününe bağlayan gece ileri saat uygulamasına geçilmesine karar verildi.

Bu haber toplam 2358 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.