1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Uzmanlar, Aile Sorunları İçin Bir Araya Geldi!

Uzmanlar, Aile Sorunları İçin Bir Araya Geldi!

Aile içi iletişim sorunları başta olmak üzere çocuk ve ergenlerle ilgili her türlü sorunun çözümüne yönelik on yedi uzman AİLE- DER çatısında bir araya geldi.

A+A-

Aktüel Psikoloji / Haber Merkezi 

Aile içi iletişim sorunları başta olmak üzere çocuk ve ergenlerle ilgili her türlü sorunun çözümüne yönelik on yedi uzman AİLE- DER çatısında bir araya geldi.  

Özel Eğitim Uzmanı, Sosyolog, Psikolojik Danışman, İlahiyat, Doktor, Psikolog, Avukat, Eğitimci ve Sosyal Hizmet Uzmanından oluşan ailelere yönelik hizmetlerde çeşitli kuruluşlarda görevli ve akademisyen on yedi uzmanın bir araya gelmesi ile kurulan İstanbul Aile Araştırmaları, Eğitimi ve Danışmanlığı Derneği(AİLE-DER) Başkanı Fatih Kılıçarslan Aile-Der’in vizyonunun “toplumumuzda sağlıklı, mutlu ve bilinçli aileler oluşmasına eşler arası ilişkiler, ebeveynlerin çocuklarıyla ilişkilerini geliştirmeleri böylece kent hayatına uyumlu bir yaşam sürdürmelerine katkıda bulunmayı” hedeflediklerini söyledi. 

Aile kurumu oluşturan evlilik sürecinin her aşamasında çiftlere, çocuklarının ruhsal gelişim dönemlerinde ebeveynlere, uyum ve davranış güçlükleri yaşayan çocuklara rehberlik, danışmanlık, terapi ayrıca alanda çalışan uzmanlara eğitim hizmetleri vermek istediklerini söyleyen Kılıçarslan “Sosyal bir kurum olarak aileye yardım etmek insana yardım etmektir. Aile kurumunu güçlendirmek, toplumu güçlendirmektir. Güvenli bir gelecek sağlamaktır. Hayatımızın oluşturan kavramların temelini oluşturan aile her kültürde bir değer ifade eder. Tüm beklentilerin, isteklerin, arzuların, güzelliklerin, acıların yaşandığı bir kurumdur. Günümüzde aile birimi değişen değerler ve beklentiler, ekonomik sıkıntılar, göçler, artan şiddet, çevreyle ilgili tehlike ve tehditler, belirsiz gelecek gibi karmaşık sorunlarla aileler baş etme durumundadır” diye konuştu.  

AİLE-DER” 5 Ekim 2011 tarihinde kurulduğunu, dernek merkezi Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmet Vakfında 13 Aralık başladıkları Salı Aileder Seminerleri, haftalık olarak sürdürerek 29 Mayıs 2012 tarihinde tamamladıklarını belirten Kılıçarslan, alanın uzman tecrübeli bir kadroyla farklı disiplinlerde çalışan ve öğrencilere ücretsiz düzenledikleri eğitim programına beş yüze yakın katılımcının takip ettiğini, halen aile çalıştayı ve ulusal aile sempozyumu organize etmeyi planladıklarını anlattı. 

Ailelerin çocuklarını uyumlu, üreten bir değer olarak geleceğe hazırlanması “insanı merkeze” alan bir aile ve toplum düzeninde gerçekleşebilir. Bu hayat düzeni ancak insan, aile ve toplum tasavvuru olan bir ülkede ortaya çıkabileceğini ifade eden Kılıçarslan, şöyle devam etti: “AİLEDER”, ebeveynlere bireysel ya da gruplar halinde; aile psikolojisi ve sosyolojisi, çiftler arası iletişim, çocuk gelişimi ve eğitimi, ergenlik dönemi sorunları ve ergenlerle iletişim, anne-baba tutumları ve sağlıklı iletişim gibi konularda bilgi verme, sağlıklı bir iletişim ortamının oluşturulması için tüm aile bireylerine; psikolojik yardım ve destek vereceklerini kaydetti. 
Bu haber toplam 3794 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.