1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Uyuşturucu ile ilgili müsteşarlık kurulmalı

Uyuşturucu ile ilgili müsteşarlık kurulmalı

Prof. Dr. Arif Verimli, 26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü nedeniyle yaptığı açıklamada; madde bağımlılığıyla ilgili yapılan tüm çalışmaların tek bir elden yürütülmesi gerektiğini söyledi.

A+A-

CUMHURİYET & ANKA - Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü dolayısıyla açıklama yapan Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arif Verimli, uyuşturucu kullanımı ve kaçakçılığının önlenmesi için bir dizi önlem alınması gerektiğini söyledi.

Öncelikle Ulusal Madde Bağımlılığı Enstitüsü'nün hayata geçirilerek ülkemizde madde bağımlılığı konusunda emek veren bilim adamlarından oluşan danışmanlar kurulunun yasama ve yürütme organlarına bilimsel destek verecekleri ortamın hazırlanmasını isteyen Verimli, şu önerilerde de bulundu:

-Başbakanlığa bağlı uyuşturucu müsteşarlığı kurulmalı; ülkemizde madde bağımlılığıyla ilgili yapılan tüm bilimsel araştırma, yayın, etkinlik ve organizasyonun tek bir elden yürütülmesi sağlanmalıdır.

-Ülkemizde, madde bağımlılığı tedavisi hizmeti veren kurumlarda yatak sayısı arttırılmalıdır.

-Ülkemizde madde kullanımı/bağımlılığı yaygınlığı 2009 verileri Sağlık Bakanlığı tarafından tek bir kurumun görevlendirilmesiyle araştırılmalı ve istatistiksel sonuç kamuoyuyla paylaşılmalıdır.

-Trafikte uyuşturucu sorununun varlığının önemsenmeli, trafikte meydana gelen maddi ve ölümlü kazaların ne kadarının madde etkisi altında olduğuyla ilgili istatistiksel çalışma yapılmalıdır.

-Halk kanaatleri ile bilimsel doğruların aynı paralellikte olması için çok ciddi bir propaganda çalışması yürütülmelidir.

Bu haber toplam 5917 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.