1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ünlü Şizofren Piyanist İstanbul'a Geldi

Ünlü Şizofren Piyanist İstanbul'a Geldi

Dünyanın en önemli piyanistlerinden, şizofreni hastası David Helfgott Rahmaninov’un 3. Piyano Konçertosunu çalmak için İstanbul’a geldi.

A+A-

Dünyanın en önemli piyanistlerinden, şizofreni hastası David Helfgott, 12 yıl tedavi görmesine sebep olan ve günümüzde sadece birkaç sanatçının eksiksiz yorumlayabildiği Rahmaninov’un 3. Piyano Konçertosunu çalmak için İstanbul’a geldi.

David Helfgott, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Hürriyet Gazetesi’nin işbirliğiyle, 6 Nisan Salı günü Aya İrini Müzesi’nde, 8 Nisan günü Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda konserler verecek.

Helfgott efsanesi, Avrupa Kültür Başkenti İstanbul’da

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı adına, dünyanın en önemli piyanistlerinden David Helfgott’un son İstanbul konserlerinin gerçekleşmesini sağlamaktan duydukları mutluluğu dile getiren İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Kurt şunları söyledi:

“Bu özel konserlerin biletlerinin bu kadar hızlı tükenmiş olması İstanbul’un kültür sanat hayatındaki canlılığın, enerjinin bir göstergesidir. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projesi çerçevesinde Ajans olarak gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştirmeye de devam ettiğimiz etkinliklerle, İstanbulluların bu enerjisine ortak olarak, kentimize 2010 sonrası için de kalıcı izler bırakmak adına çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz.”

DHA

Bu haber toplam 5041 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.